Crap en papillote cu lamaie si pin

de _Alina_ in Crap / Caras, 14 Mai 2014 | 2103 vizualizari

 

In urma cu cativa ani nu mancam peste, pur si simplu nu-l suportam. Datorita unor persoane insistente :)) usor, usor am inceput sa consum si eu. Acum imi place la nebunie, iar in varianta asta e pur si simplu delicios!

 

INGREDIENTE

  • 1 buc crap (1.5 kg curatat, eviscerat si decapitat)
  • zeama de la o lamaie (50 ml)
  • 30 ml ulei de masline presat la rece
  • 1/4 lgt sare grunjoasa
  • 1 mana ace de pin (80 g - spalate foarte bine si scurse)
  • hartie de copt
  • in + 2 lgt sare grunjoasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap en papillote cu lamaie si pin:

 1. Preincalzeste cuptorul la 200 grade celsius.

2. Spala si sterge pestele cu prosoape de hartie.

3. Cresteaza din loc in loc pielea pestelui (treci peste acest pas  daca e un exemplar mic) si freaca-l cu cele 2 lg de sare grunjoasa.

4. Tapeteaza o tava cu hartie de copt (vezi ca dimensiunea hartiei sa fie mai mare decat tava).

5. Amesteca zeama de lamaie cu uleiul si cu sarea.

6. Pune pestele in tava si unge-l tot, inclusiv in interior, cu amestecul obtinut. Imparte acele de pin in 3 si pune sub, in si deasupra pestelui.

7. Acopera pestele cu hartia de copt, sigileaza marginile hartiei si introdu tava in cuptor pentru 20-30 min.

 S-aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

daca nu gasiti ace de pin, puteti folosi brad

2

puteti utiliza alt tip de peste daca nu va place crapul

RETETA IN IMAGINI

Crap en papillote cu lamaie si pin-0
Crap en papillote cu lamaie si pin-1
Crap en papillote cu lamaie si pin-2
Crap en papillote cu lamaie si pin-3
Crap en papillote cu lamaie si pin-4
Crap en papillote cu lamaie si pin-5
Crap en papillote cu lamaie si pin-6

COMENTARII (24)

Panacris

Panacris 1

15.05.2014, 20:32

Panacris

Panacris 1

15.05.2014, 20:34

Oare dacă voi presăra un pic de sirop e brad, ce se întâmplă.... De probat!

babi5

babi5 1

04.06.2014, 14:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12