Crap in crusta de susan

de Bucataras Medi in Peste, 27 Ian 2012 | 1509 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 bucati de crap
  • zeama de la o lamaie
  • susan
  • 2 oua
  • faina
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap in crusta de susan:

Eu am avut un crap la peste 3 kg pe care l-am taiat bucati.Capul si coada le-am pastrat pentru o ciorbica iar restul bucatilor le-am "confectionat" asa cum veti vedea.

Spalam bucatile de peste, le lasam la scurs si apoi le stropim cu zeama de lamaie si le condimentam cu sare si piper. Le lasam putin sa se odihneasca...de parca ar fi obosite...hihihi...timp in care ne ocupam de "imbracamintea" pestelui

Deci...facem un aluat de pane...intr-o farfurie mai adanca batem bine ouale si apoi adaugam treptat faina pana cand obtinem un aluat de consistenta unei smantani mai tari. Adaugam putina apa minerala sau chiar apa rece si amestecam bine. Pe o farfurioara punem semintele de susan.

Mai departe...dam fiecare bucata de peste prin amestecul de ou si faina si apoi tavalim prin susan. Scuturam bucatile de peste pentru a indeparta excesul de susan si punem la prajit in tigaie in ulei incins. Lasam la prajit si cand pe o parte este bine facut si frumos rumenit intoarcem si pe partea cealalta.

Scoatem bucatile de peste pe un prosop absorbant, iar apoi servim cald acompaniat de o garnitura .....eu am preferat o garnitura de cartofi natur cu sos de rosii si capere.Bun,bun,bun...va astept la masa pe toti cei care saliveaza la peste...hihihi.

 

RETETA IN IMAGINI

Crap in crusta de susan-0
Crap in crusta de susan-1
Crap in crusta de susan-2
Crap in crusta de susan-3
Crap in crusta de susan-4
Crap in crusta de susan-5

COMENTARII (48)

alinutzika

alinutzika 1

28.01.2012, 15:42

arata delicios

jolygina

jolygina 1

29.01.2012, 12:10

ooo delicios

mihaelar63

mihaelar63 1

30.01.2012, 07:57

Peste , servesc vorba bancului ,, din toate pozitiile ''

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!