Crap in vin cu fenicul, capere si masline negre.

de laylalala in Crap / Caras, 23 Mai 2010 | 2516 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bulb de fenicul, curat si tocat fin (frunzele se pot pastra pentru ornare)
  • 1 ceapa rosie, tocata 
  • 4 fileuri de crap (aprox.125 gr fiecare)
  • sare si piepr negru
  • coaja rasa si sucul de la 1 lamaie
  • 2 linguri capere
  • 1 catel de usuroi, tocat marunt
  • 6 masline negre, fara samburi, tocate marunt
  • 1 praf de boia
  • 150 ml vin alb sec
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap in vin cu fenicul, capere si masline negre.:

Se incalzeste cuptorul la 220ᵒC.
Intr-un vas termorezistent (atat de mare incat pestele sa incapa intr-un singur strat) se aranjeaza feniculul, apoi se adauga ceapa si pestele.Se asezoneaza dupa gust, apoi se presara caperele, usturoiul, maslinele, boiaua si coaja rasa de lamaie.Se toarna deasupra vinul si sucul de lamaie,se acopera vasul cu capac sau folie de aluminiu si se da la cuptor 20 minute, pana cand carnea pestelui devine opaca si se sfarama usor.

 

RETETA IN IMAGINI

Crap in vin cu fenicul, capere si masline negre.-0
Crap in vin cu fenicul, capere si masline negre.-1
Crap in vin cu fenicul, capere si masline negre.-2
Crap in vin cu fenicul, capere si masline negre.-3
Crap in vin cu fenicul, capere si masline negre.-4
Crap in vin cu fenicul, capere si masline negre.-5
Crap in vin cu fenicul, capere si masline negre.-6
Crap in vin cu fenicul, capere si masline negre.-7

COMENTARII (1)

vero_closca 1

20.06.2010, 00:02

delicios! 5 furculite!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20