Crap la cuptor

de _Alina_ in Crap / Caras, 24 Sep 2012 | 7169 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - un crap de 1.5 kg
  • - 5 cepe
  • - 4 rosii
  • - 3 lingurite cu varf cu mix de legume uscate (fara sare)
  • - o lamaie
  • - 40 ml de ulei de seminte de struguri
  • - doua lingurite de sare
  • - 1/2 pahar de vin
  • - 1/2 pahar de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap la cuptor:

1. Curatati pestele de solzi si eviscerati-l, crestati-l pe laterale. Puteti sa  ii taiati capul (eu il pun asa pt ca sotului ii place mai horror:))

2. Faceti un amestec din: ulei, sare, legumele uscate si zeama de la 1/2 lamaie.  

3. Curatati ceapa si taiati-o in rondele. La fel procedam si cu rosiile.

4. Puneti in tava un rand de ceapa, peste care puneti rosiile.

5. Stergeti pestele cu un prosop absorbant de hartie si ungeti-l (pe toate partile, inclusiv in interior) cu amestecul preparat la pasul 2, puneti felii de lamaie in crestataturi.

6. In tava puneti apa, vinul si pestele. Puneti o folie de aluminiu care sa acopere 3/4 din tava si intepati-o cu un cutit.

7. Dati la cuptor, 40 de minute la 200 °C.  Dupa 15-20 minute de cand l-ati introdus, scoateti folia de aluminiu.

8. Din cand in cand mai ungeti pestele cu sosul din tava.

 

 

 

TIPS-URI

1

Cand curatati pestele, scufudati-l in apa clocotita 2-3 minute, astfel solzii se curata mai usor si nici nu mai are un miros asa pregnanat.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crap la cuptor 179101
retete culinare - Crap la cuptor 179103
retete culinare - Crap la cuptor 179104
retete culinare - Crap la cuptor 179105

COMENTARII (16)

Angelina_Elena 1

24.09.2012, 13:35

arata foarte bine!

merisor 1

24.09.2012, 16:49

ce bine arata!!as papa si eu, dar n-am

elucubratiiculinare 1

28.09.2012, 18:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S