Crap la cuptor cu vin si mujdei

de nadina73 in Crap / Caras, 9 Dec 2010 | 8983 vizualizari

 

O reteta super buna ,zic eu ,pregatita intr-o zi de post cu dezlegare la peste si nu numai

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg crap (am pus doar 6 bucati ,crapul a fost foarte mare)
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • ulei 150 ml
  • 1 pahar de 150 ml vin alb
  • Mujdei:
  • usturoi 5-6 catei
  • sare 1/2 lingurita
  • ulei 20 ml
  • pasta de tomate 100 g
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap la cuptor cu vin si mujdei:

Se condimeteaza bine pestele cu sare , piper.

Se pune ulei intr-o tava de yena (iese mai crocant in vasul de yena), se pune la cuptor pentru 10 minute sa se infierbante bine, se scoate tava cu uleiul fierbinte , se pun bucatile de peste, iar peste usturoiul pisat. Se da tava la cuptor la 220 grade timp de 20 minute dupa care se intoarce pe cealalta parte si se mai lasa 20 minute tot la foc mare .

Spre final, cand pestele e destul de crocant , se pune vinul alb si se mai lasa 20 minute intorcand bucatile sa se patrunda bine

Se serveste cu mujdei de usturoi.

Mujdeiul l-am pregatit de data aceasta cu pasta de tomate. Super bun cu peste, te lingi pe degete

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crap la cuptor cu vin si mujdei 69838
retete culinare - Crap la cuptor cu vin si mujdei 69839
retete culinare - Crap la cuptor cu vin si mujdei 69840
retete culinare - Crap la cuptor cu vin si mujdei 69841
retete culinare - Crap la cuptor cu vin si mujdei 69842
retete culinare - Crap la cuptor cu vin si mujdei 69843

COMENTARII (11)

mena29 1

10.12.2010, 20:17

PESTE...si eu vreau

mihaelar63 1

11.12.2010, 01:50

peste !!!ura , sunt prezenta

Bucataras Medi 1

15.12.2010, 18:19

Sper ca mi-ai pus ceva d-oparte.........delicios.............

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55