Crap la gratar cu sos salsa de rosii

de Bucataras Medi in Peste, 17 Apr 2011 | 3321 vizualizari

 

Pentru ca astazi este ziua de Florii si se mananca peste m-am gandit sa va imbii cu aceasta reteta simpla dar foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 2 fileuri de crap
  • 1/2 pahar cu vin alb
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • ulei de masline
  • rozmarin
  • cimbru
  • sare,piper

Pentru sosul salsa

  • 2 rosii
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei chili
  • 1 catel de usturoi
  • ulei de masline
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap la gratar cu sos salsa de rosii:

Condimentam pestele cu sare si piper.Intr-un vas amestecam vinul,zeama de lamaie,uleiul de masline, rozmarinul, cimbrul.Introducem bucatile de peste in vas si lasam la rece, la frigider circa 30 min.
In acest timp preparam sosul salsa.Taiem rosiile si ardeiul gras cubulete mici. Ardeiul chili si usturoiul le taiem rondele mici . Ceapa o taiem marunt.Punem totul intr-un vas si amestecam.Adaugam apoi sucul de lamaie, putin ulei de masline si condimentam cu sare si piper dupa gust.
Sosul este gata , ne ocupam acum de gratar.Scoatem bucatile de peste de la marinat, incingem bine gratarul si punem pestele pe el.

Lasam sa se rumeneasca bine pe o parte si apoi il intoarcem pe cealalta parte.Cand este bine facut si rumen luam de pe gratar , il asezam pe un platou alaturi de sosul salsa si o garnitura.( eu am avut o garnitura de legume sotate).

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crap la gratar cu sos salsa de rosii 99074
retete culinare - Crap la gratar cu sos salsa de rosii 99075
retete culinare - Crap la gratar cu sos salsa de rosii 99077

COMENTARII (51)

Bucataras Medi 1

25.04.2011, 16:36

nu te teme Kamy............

Bucataras Medi 1

25.04.2011, 16:36

ce frumos Miti.........multumesc..................

adry88 1

06.05.2011, 15:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!