Crap oglinda proaspat

de mihaelar63 in Crap / Caras, 22 Noi 2020 | 3524 vizualizari

 

In seara aceasta am savurat un delicios crap oglinda [fara solzi ].Tocmai am preparat jumari de porc asa ca am folosit untura proaspata pentru prajirea crapului. O idee foarte buna !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 crap oglinda mic [800 gr]
  • 2 linguri mari cu varf de untura proaspat de porc
  • 4 linguri faina alba de grau
  • ierburi italiene
  • boia dulce afumata
  • piper negru macinat
  • sare
  • Lamaie, masline, ardei .
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap oglinda proaspat:

  1. Pestele se curata si se spala .
  2. Capul si bucatile de langa el se pun separat pentru prepararea viitoare a unei ciorbe de peste.
  3. Portionati pestele in bucati potrivite [ cam de 2-3 degete ].
  4. Bucatile de peste se incresteaza din loc in loc, chiar sfarmandu-se osul usor.
  5.  Se vor praji si oasele subtiri care vor fi crocante si usor de consumat.
  6. Se sareaza si se condimenteaza crapul cu sare, boia si ierburi italiene.
  7. Puneti carnea condimentata la rece timp de minimum 2 ore.
  8. Crapul se trece prin faina alba.
  9. Untura se infierbanta bine. Probati punand cateva firicele de faina In untura. Daca aceasta sfaraie, este semn ca puteti incepe prajirea.
  10. Prajiti crapul in untura incinsa, pe ambele parti. Aveti rabdare sa se rumeneasca bine.
  11. Apasati  usor cu degetul partea prajita. Aceasta trebuie sa fie crocanta.
  12. Serviti crapul prajit cat este cald, alaturi de legumele sau garnitura preferata. Noi am servit alaturi de lamaie, masline, ardei si un pahar de prosecco.
  13. Pofta buna !!!!!

TIPS-URI

1

Crapul oglinda este usor de curatat pentru ca nu are solzi.

2

Bucatile de peste se increasta din loc in loc, chiar sfarmandu-se osul usor.

3

Se vor praji si oasele subtiri care vor fi crocante si usor de consumat.

4

Capul+ bucatile de langa el si coada vor fi folosite la prepararea unei ciorbe de peste.

5

Untura se infierbanta bine. Probati punand cateva firicele de faina In untura. Daca aceasta sfaraie, este semn ca puteti incepe prajirea.

6

Serviti alaturi de crapul prajit un pahar de vin alb sec . Noi am avut prosecco .

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap oglinda proaspat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Panacris 1

23.11.2020, 20:57

Pffff, ai stricat peștele, l-ai fript în untură de porc??? Ntzz, ntzz!!! Glumesc,

oanapl 1

23.11.2020, 21:15

Yami! Ce bun este!

Catalina L 1

12.12.2020, 09:41

ce bunatate crapul tau

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor cu sos de lamaie