Crap oriental

de Ina in Peste, 6 Dec 2015 | 4044 vizualizari

 

Pentru ca se mananca peste si aveam un crap frumusel, am zis sa incerc inca o reteta din cartea pe care o detin de anul trecut, in format electronic, carte ce contine peste 600 retete cu peste. ( Cine doreste cartea, sa-mi lase adresa de e-mail si i-o trimit )
O reteta delicioasa, pe care o recomand cu drag :X  

 

INGREDIENTE

  • 6 bucati de crap (sau cate va incap in tava )
  • 3 cepe mari,
  • 150 g morcovi ( daca se poate cat mai mici ),
  • 100 g telina,
  • 1 ardei gras rosu,
  • 3 cartofi,
  • 200 ml suc de rosii,
  • un borcan de 800 g cu rosii in suc de rosii,
  • un borcan cu ciuperci conservate,
  • 2 capatani usturoi,
  • 150 ml vin alb,
  • patrunjel verde,
  • sare
  • ulei
  • faina ( pentru tavalit pestele )
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap oriental:

Se curata pestele, se portioneaza, se sareaza, se trece prin faina si se prajeste in ulei, fara a se rumeni.

Ceapa se toaca solzisori, morcovii si telina se feliaza si se calesc impreuna in ulei. Se adauga bucati de ardei gras, usturoiul taiat feliute si se calesc in continuare. Completam cu ciupercile scurse, apoi turnam sucul de rosii, potrivim gustul de sare si mai fierbem circa 15 min.

Curatam cartofii, ii feliem rondele si-i prajim. 

Asezam legumele in tava, bucatile de peste peste legume, turnam vinul  si acoperim totul cu felii  de rosii.

Dam vasul la cuptor pentru 25 min., iar la servit se presara verdeata tocata.

Daca avem alaturi mamaliguta si-un pahar cu vin bun, succesul este asigurat :X

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap oriental" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (30)

mirela0911 1

07.12.2015, 20:23

Ce bun trebuie sa fie!

Rocsi 1

07.12.2015, 20:55

Ce reteta faina!

Bya Ralu 1

08.12.2015, 16:31

ce bunatate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftele din peste cu arome thailandeze