Crap pe pat de zacusca, la cuptor

de Bucataras Medi in Crap / Caras, 20 Ian 2015 | 2190 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru zacusca
  • 500 g ceapa
  • 500 g ardei Kapia
  • 250 g morcov
  • 400 g fasole boabe
  • 250 ml ulei
  • 150 ml bulion
  • sare
  • piper boabe
  • piper macinat
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • Pentru peste
  • 6 bucati de crap
  • zeama de la o lamaie
  • 1lingura ulei de masline
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • piper macinat

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap pe pat de zacusca, la cuptor:

    Punem intr-o oala la fiert fasolea cu un praf de sare.

    După ce a dat intr-un clocot aruncăm apa, punem fasolea in altă apă fierbinte cu un praf de sare şi o mai dam intr-un clocot.

    Aruncăm şi cea de-a doua apă, apoi o punem in alta apa  ,tot fierbinte, şi lăsăm la fiert până cand fasolea este bine fiarta.

    Tragem oala de pe foc, si apoi o strecuram.

    Jumatate din cantitatea de fasole o  tocam la robot iar restul o lasam boabe.

    In timp ce fasolea fierbe ne ocupam de legume.......le curatam ,le spalam si apoi le tocam rand pe rand in robot.

    Punem intr-o cratita(eu am folosit un ceaun) uleiul la incins si apoi adaugam legumele.Adaugam un praf de sare. Lasam la calit pana ce ceapa devine sticloasa,morcovul si ardeiul kapia se inmoaie iar sosul format scade.Trebuie sa amestecam tot timpul pentru a nu se prinde.

    Cand legumele sunt gata calite adaugam bulionul,fasolea tocata si fasolea boabe precum si cimbrul.Condimentam dupa gust cu sare si piper.Adaugam in compozitie si cateva foi de dafin si piper boabe.Dam la foc potrivit avand grija sa amestecam pentru a nu se prinde.Din momentul in care incepe sa fiarba lasam la  foc moderat circa 15 min.  

    Cat zacusca fierbe ne ocupam de peste.

    Eu am avut un peste mare pe care l-am portionat si din care  am folosit  6 bucati.

    Facem urmatorul amestec.......zeama de lamaie, ulei,rozmarin si usturoiul pisat .Cu acest amestec ungem fiecare bucata de peste in parte.

    Tranzvazam zacusca din ceaun intr-un vas termorezistent iar deasupra asezam bucatile de peste.

    Dam la cuptor pentru circa 20-25 min pana ce zacusca scade iar pestele este bine facut.

 

RETETA IN IMAGINI

Crap pe pat de zacusca, la cuptor-0
Crap pe pat de zacusca, la cuptor-1
Crap pe pat de zacusca, la cuptor-2

COMENTARII (26)

_Alina_

_Alina_ 1

21.01.2015, 08:58

mirela0911

mirela0911 1

21.01.2015, 13:20

Ce bunatate de peste!

Teo

Teo 1

02.02.2015, 21:57

Pestele,imi plcace de mor!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!