Crap prajit cu legume sote

de Dya Daniela Andrei in Crap / Caras, 26 Ian 2014 | 3946 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de crap (sau orice alt peste doriti, am avut si stiuca, macrou, caras)
  • 100 gr faina alba de grau
  • cateva fire de marar si patrunjel, proaspete
  • 100 g porumb (congelat am avut eu)
  • 100 g pastai de fasole (congelate)
  • o ceapa galbena mare
  • 100 g ciuperci
  • 4-5 linguri cu mazare (prefiarta)
  • o legatura de ceapa verde
  • un ardei gras verde
  • un ardei gras rosu
  • doi morcovi
  • un praz
  • 100 gr unt
  • optional, pentru servire: mujdei de usturoi (pregatit dintr-o capatana de usturoi, smantana si marar)
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap prajit cu legume sote:

Spalam bine legumele, le curatam si le taiem pe lung (sau rondele).  Le punem apoi sa fiarba inabusit, in ordinea timpului necesar fierberii, intr-o tigaie acoperita cu un capac (puteti adauga o cescuta cu apa, insa nu prea mult, intrucat isi vor lasa si legumele suficienta). Intre timp pregatim pestele (il curatam, il spalam, il trecem prin faina) si il prajim, la foc potrivit.  Cand legumele se patrund bine, potrivim de gust cu sare, adaugam verdeturile tocate si untul si le calim usor. Se servesc calde, alaturi de peste si mujdeiul de usturoi.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Legumele folosite, cat si cantitatea acestora, variaza in functie de preferinte.

RETETA IN IMAGINI

Crap prajit cu legume sote-0
Crap prajit cu legume sote-1
Crap prajit cu legume sote-2
Crap prajit cu legume sote-3
Crap prajit cu legume sote-4
Crap prajit cu legume sote-5
Crap prajit cu legume sote-6
Crap prajit cu legume sote-7
Crap prajit cu legume sote-8

COMENTARII (22)

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

27.01.2014, 13:26

arata minunat

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

27.01.2014, 19:11

Bya Ralu

Bya Ralu 1

24.04.2014, 00:50

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!