Crap prajit cu sos de usturoi verde

de mihaelar63 in Crap / Caras, 11 Iul 2015 | 765 vizualizari

 

Nu o spun prima data: cu materie prima de calitate si proaspata succesul preparatului este garantat[ nu este nevoie de preparare complicata cu artificii care sa influenteze gustul deosebit ]. Ce pot sa spun ca aproape m-am certat cu sotul de ce mi-a adus acasa asa crap cu carne rosie, plina de sange. Am mai invatat ceva: culoarea aceia vie denota ca pestele este foarte proaspat si pescuit din apa curgatoare rece, de munte. Mare diferenta fata de un crap de balta, de crescatorie. Dupa ce am mancat mi-am schimbat radical atitudinea nu am mai contenit cu laudele. As manca iar- si iar asemenea delicatesa.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg crap proaspat
  • sare
  • piper
  • faina alba de grau
  • ulei pentru prajit
  • 3 fire usturoi verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 50 ml ulei
  • 50 ml apa minerala
  • 2 linguri zeama lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap prajit cu sos de usturoi verde:

  1. Pestele curatat, spalat se portioneaza.
  2. Spalati pestele din nou. Se scurge de apa si se tamponeaza cu un servetel de hartie [ sa nu aiba umiditate mare ] .
  3. Sarati si piparati.
  4.  Puneti tigaia cu ulei pe foc sa se incinga.
  5. Dati crapul prin faina alba. Scuturati de excesul de faina.
  6. Prajiti  crapulin ulei incins pe ambele parti pana devine auriu. Scoateti pe servetel absorbant .
  7. Curatati usturoiul de eventuale foi uscate. Spalati usturoiul si patrunjelul. Taiati-le grosier si puneti-le in vasul blendarului vertical . adugati sare, ulei si mixati cateva secunde pana devine o pasta omogena. La sfarsit se pune apa minerala si zeama de lamaie si se mixeaza din nou 2-5 secunde pana va arata ca o suspensie.
  8. Servit crapul auriu cu sos de usturoi verde si garnitura preferata. Noi am avut ca si garnitura orez cu patrunjel .
 

TIPS-URI

1

Pestele este bine sa se sareze din timp, va fi mai gustos.

2

Crapul poate fi insotit de orice alata garnitura : mamaliguta, cartofi, legume la gratar sau cuptor. Sau doar de o salata de cruditati .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crap prajit cu sos de usturoi verde 390246
retete culinare - Crap prajit cu sos de usturoi verde 390247
retete culinare - Crap prajit cu sos de usturoi verde 390249
retete culinare - Crap prajit cu sos de usturoi verde 390250
retete culinare - Crap prajit cu sos de usturoi verde 390251
retete culinare - Crap prajit cu sos de usturoi verde 390252
retete culinare - Crap prajit cu sos de usturoi verde 390253
retete culinare - Crap prajit cu sos de usturoi verde 390254
retete culinare - Crap prajit cu sos de usturoi verde 390255
retete culinare - Crap prajit cu sos de usturoi verde 390256

COMENTARII (20)

dantes 1

12.07.2015, 07:34

Foarte bun!

Gicuta69 1

12.07.2015, 13:47

Pe placul meu!

-Licurici- 1

15.07.2015, 13:48

E si pe placul meu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D