Craticioara cu surprize;)

de corina241 in Mancaruri cu carne, 9 Noi 2010 | 9583 vizualizari

 

ce ziceti de o surpriza culinara dedicata sotului,copiilor...chiar si soacrei:d (una placuta,bineinteles;)!!!!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300g faina
  • 1 cana lapte
  • 1/2 cubulet drojdie proaspata
  • 1 ou
  • sare
  • 1 varf cutit zahar
  • Umplutura:
  • 1 cescuta orez
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 morcov mare
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 4 aripioare de pui
  • 5-6 feliute kaiser
  • 1 ou
  • cascaval ras
  • ardei rosu+verde
  • 10-12 tuburi paste(vezi foto1)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Craticioara cu surprize;):

Aluatul: Intr-un vas punem faina careia ii facem un cuib unde punem zaharul,sarea si oul.Drojdia o dizolvam in laptele caldut si le punem in acelasi vas amestecand astfel toate ingredientele si framantam cateva minute(3-4)pana cand aluatul se desprinde de vas.Coca obtinuta se intinde pe masa de lucru tapetata cu faina si formam 2 cercuri,unul cu diametrul de cca.15 cm,celalalt fiind dublu(30 cm).

Din cercul mic modelam un capac(vezi foto 2).Bucata cea mare se intinde intr-un vas,craticioara(ce poate fi introdusa la cuptor) tapetata cu foaie de copt luand forma vasului(foto 3).Se pun ambele forme in tava aragazului,tapetata si ea cu hartie de copt si dam la cuptor(incins 180°) pentru 10 min.Scoatem cu grija formele(vasul + capacul) si adaugam umplutura dupa care mai lasam la cuptor pentru alte 10 minute.

Compozitia: ''Tuburile'' se pun la fiert 8 minute in apa clocotita cu sare si putin ulei.Se scurg si se trec sub un jet de apa rece pentru a nu se lipi intre ele.

  Intr-o craticioara prajim aripioarele in ulei.Scoatem carnea  si in uleiul ramas punem ceapa si mocovul pe care le calim putin.Adaugam orezul,dupa ce a fost spalat bine si stingem cu 1 pahar cu apa.Adaugam sare si piper,apoi lasam sa fiarba innabusit 15 minute pana ce bobul de orez este fiert.

 Din acest amestec luam cate o lingurita si umplem tuburile asezandu-le in vasul din aluat.Adaugam si cateva felii de kaiser,aripioarele deasupra,oul batut cu sare si piper il turnam si pe el,cascavalul ras si ardeiul.

  Acoperim cu capacul obtinut din aluat si dam la cuptor pentru 10 minute.

  Se serveste cu muraturi sau cu orice altceva va doresc papilele voastrea gustative;)!

 

TIPS-URI

1

Orezul,inainte de a se pune la fiert il lasam 5 minute in apa rece pentru a se ''desface''!

RETETA IN IMAGINI

Craticioara cu surprize;)-0
Craticioara cu surprize;)-1
Craticioara cu surprize;)-2
Craticioara cu surprize;)-3
Craticioara cu surprize;)-4
Craticioara cu surprize;)-5
Craticioara cu surprize;)-6
Craticioara cu surprize;)-7
Craticioara cu surprize;)-8
Craticioara cu surprize;)-9

COMENTARII (65)

Alexandra Elena

Alexandra Elena 1

27.01.2013, 13:24

ce surpriza gustoasa le.ai facut celor din jur

jolygina

jolygina 1

27.01.2013, 18:42

Geanina87

Geanina87 1

28.01.2013, 00:40

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!