Creier pane

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 6 Mar 2013 | 2579 vizualizari

 

Desi creierul nu este pe gustul multor persoane,noua ne place mult.
Stiu ca are multe calorii, dar o data pe an te mai apuca pofta...
A iesit un preparat delicios , care in combinatie cu salata de castraveti, devine un festin gastronomic.

 

INGREDIENTE

  • 500 g creier porc sau vitel
  • 3 oua
  • 100 g faina
  • 100 g pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creier pane:

Creierul se spala in apa rece , inlaturam eventualele bucatele de os ramase.

Punem apoi creierul intr-un bol cu 1-2 linguri de otet si il lasam asa o ora.

Stiu ca multe dintre voi il fierbeti prima data, dar eu nu il fierb.

Dupa scurgerea timpului , rasturnam apa de pe creier si indepartam pielitele si cu grija il rupem in bucatele.

Batem bine ouale cu sare si piper proaspat macinat , iar faina o amestecam cu pesmetul.

Cine doreste , poate adauga 2-3 linguri de lapte cand bateti ouale si la pesmet 1/2 lingurita boia pentru o culoare mai aramie.

Dam bucăţile de creier prin amestecul de ouă, apoi prin pesmet şi faina si se prajesc in ulei incins, pe ambele parti, pana capata o crusta aurie si crocanta.

Se scot bucatile de pane pe un servet de hartie si se lasa la scurs, apoi se aseaza pe un platou si se servesc cu o salata.

Pofta mare sa aveti !

 

RETETA IN IMAGINI

Creier pane-0
Creier pane-1
Creier pane-2
Creier pane-3
Creier pane-4

COMENTARII (15)

JamilaCuisine

JamilaCuisine 1

06.03.2013, 20:46

Arata super super, Sidy si cred ca e extrem de gustos.

madi_marin

madi_marin 1

07.03.2013, 18:34

si mie imi place si chiar n-am mai mancat demult... mi-ai dat o idee...

iri_iri

iri_iri 1

25.03.2015, 13:14

Bune dar pentru sotul meu, pentru că mie nu imi place.....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!