Creier pane

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 6 Mar 2013 | 8500 vizualizari

 

Desi creierul nu este pe gustul multor persoane,noua ne place mult.
Stiu ca are multe calorii, dar o data pe an te mai apuca pofta...
A iesit un preparat delicios , care in combinatie cu salata de castraveti, devine un festin gastronomic.

 

INGREDIENTE

  • 500 g creier porc sau vitel
  • 3 oua
  • 100 g faina
  • 100 g pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creier pane:

Creierul se spala in apa rece , inlaturam eventualele bucatele de os ramase.

Punem apoi creierul intr-un bol cu 1-2 linguri de otet si il lasam asa o ora.

Stiu ca multe dintre voi il fierbeti prima data, dar eu nu il fierb.

Dupa scurgerea timpului , rasturnam apa de pe creier si indepartam pielitele si cu grija il rupem in bucatele.

Batem bine ouale cu sare si piper proaspat macinat , iar faina o amestecam cu pesmetul.

Cine doreste , poate adauga 2-3 linguri de lapte cand bateti ouale si la pesmet 1/2 lingurita boia pentru o culoare mai aramie.

Dam bucăţile de creier prin amestecul de ouă, apoi prin pesmet şi faina si se prajesc in ulei incins, pe ambele parti, pana capata o crusta aurie si crocanta.

Se scot bucatile de pane pe un servet de hartie si se lasa la scurs, apoi se aseaza pe un platou si se servesc cu o salata.

Pofta mare sa aveti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Creier pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

JamilaCuisine 1

06.03.2013, 20:46

Arata super super, Sidy si cred ca e extrem de gustos.

madi_marin 1

07.03.2013, 18:34

si mie imi place si chiar n-am mai mancat demult... mi-ai dat o idee...

iry-gabriela 1

25.03.2015, 13:14

Bune dar pentru sotul meu, pentru că mie nu imi place.....

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Creier pane cu cartofi noi si salata de varza