Creier pane

de Constelatialeu in Porc, 18 Mai 2016 | 1038 vizualizari

 

Si azi tot unde dai si unde crapa....adica am intrat sa cumpar zahar, ca doar am fost la cules de fragi si capsunele.....si cum am dat eu roata sa ajung la raionul cu zahar, mi-a sarit un ochi pe niste creier proaspat si asa m-o lovit o pofta, mai ales ca arata tare bine creierasul...acum sper ca ma pricopsesc si eu cu vreun neuron in plus, dar tare ma tem ca incep sa guit......:))))) in fine am luat si zahar, am luat si creier si am dat si cautare pe bucataras si m-am oprit in gradina lui Motanel....ca sa ma inspir, ca el e motan de treba.....si-am incredere in ce face....ca le face la marele fix....Concluzie, sunt singura acasa si-mi fac de cap, baietii mei oricum nu mananca chestii pe care eu le mananc, asa ca profit....:))))))

 

INGREDIENTE

cca 500 g creier

  • 2 oua
  • 1 lingura smantana grasa
  • sare
  • piper
  • faina
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creier pane:

 Mai intai punem creierul intr-un vas cu apa rece pentru 20 min, ca sa iasa sangele din el.

Apoi il scoatem si-l punem intr-o cratota cu apa rece si sare (1 lingurita de sare), cand incepe sa fiarba lasam cca 3-4 min, apoi scoatem creierul si-l asezam pe servetel sa se raceasca.

Intr-un castron amestecam cele 2 oua cusmantana, sare si piper. cand creierul s-a racit il trecem prin faina, apoi prin ou si la final prin pesmet.

Punem tigaia wok pe foc o lasam sa se incinga, adaugam ulei si apoi bucatele d ecreier. Jumatate din creier l-am dat prin pesmet, cu cealalta jumatate de creier am procedat in felul urmator, in amestecul de ou si smantana ramas am adaugat o lingura faina si-am omogenizat, apoi am tavalit bucatile de creier prin faina si apoi prin oul amestecat cu faina si le-am prajit in ulei.

Scoatem bucatile de creier prajite si le asezam pe un servet sa absoarba surplusul de ulei, le-am servit cu gogosar si paine cu ceapa.

Gata si pe ziua de azi, imi ajunge cat am mancat....mi-a ramas si pentru maine, ca a fost cam mult pentru mine de una singura....

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Creier pane 443654
retete culinare - Creier pane 443655
retete culinare - Creier pane 443656
retete culinare - Creier pane 443657
retete culinare - Creier pane 443658
retete culinare - Creier pane 443659
retete culinare - Creier pane 443660
retete culinare - Creier pane 443661
retete culinare - Creier pane 443662
retete culinare - Creier pane 443663
retete culinare - Creier pane 443664
retete culinare - Creier pane 443665
retete culinare - Creier pane 443666
retete culinare - Creier pane 443667
retete culinare - Creier pane 443668

COMENTARII (19)

-Marius- 1

19.05.2016, 13:58

elucubratiiculinare 1

21.05.2016, 08:49

perfect

diaconta 1

22.05.2016, 20:57

Nu ma tenteaza deloc creierul asta )
a nu se intelege ca as avea eu prea mult si n-am nevoie )))

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: