Crema catalana

de Bya Ralu in Dulciuri, 5 Sep 2012 | 7893 vizualizari

 

mi-era pofta de o crema catalana,am mancat in italia super buna!nu a iesit la fel normal:))Dar e gustoasa si crema mea:D sursa de inspiratie a fost de aici desi m-am impsirat din mai multe,imi pare rau de aspect dar nu putea sa imi iasa altfel decat cu aparatul special care imi lipseste:)) http://www.youtube.com/watch?v=se1ohAlpQtU

 

INGREDIENTE

  • 6 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri amidon pentru prajituri
  • baton de scortisoara sau praf de scortisoara
  • coaja de lime
  • 1 cana plina de zahar(200g)
  • zahar brun
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema catalana:

Punem laptele intr-o oala cu jumatate de cantitate de zahar, coaja de la lamaie, batoanul de scotisoara (sau jumatate de lingurita de praf de scortisoara) si amestecam bine pana se topeste zaharul si da de pe foc. Se strecoara cu o sita pentru a indeparta coaja de lamaie si scortisoara.

Amestecam bine galbenusurile cu amidonul, adaugam zaharul care a mai ramas (cealalta jumatate de cantitate) si turnam putin lapte si se amesteca bine. Se toarna compozitia peste lapte, se pune pe foc si circa 5 minute pana se ingroasa se amesteca continuu. Se pune in recipiente si se lasa la rece cateva ore.

Am incercat sa topesc zaharul brun (2 pliculete si unul alb) pe foc si am turnam desupra cremei. Normal se pune zahar desupra fiecarui castronel cu creme si cu un aparat special se topeste bine zaharul de deasupra.(se pune crema doar in vase termorezistente pentru cei care folosesc acest aparat!)

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema catalana" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "VALURILE DUNARII "- Reteta Nr.200