Crema catalana

de Bya Ralu in Dulciuri, 5 Sep 2012 | 5153 vizualizari

 

mi-era pofta de o crema catalana,am mancat in italia super buna!nu a iesit la fel normal:))Dar e gustoasa si crema mea:D sursa de inspiratie a fost de aici desi m-am impsirat din mai multe,imi pare rau de aspect dar nu putea sa imi iasa altfel decat cu aparatul special care imi lipseste:)) http://www.youtube.com/watch?v=se1ohAlpQtU

 

INGREDIENTE

  • 6 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri amidon pentru prajituri
  • baton de scortisoara sau praf de scortisoara
  • coaja de lime
  • 1 cana plina de zahar(200g)
  • zahar brun
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema catalana:

Punem laptele intr-o oala cu jumatate de cantitate de zahar, coaja de la lamaie, batoanul de scotisoara (sau jumatate de lingurita de praf de scortisoara) si amestecam bine pana se topeste zaharul si da de pe foc. Se strecoara cu o sita pentru a indeparta coaja de lamaie si scortisoara.

Amestecam bine galbenusurile cu amidonul, adaugam zaharul care a mai ramas (cealalta jumatate de cantitate) si turnam putin lapte si se amesteca bine. Se toarna compozitia peste lapte, se pune pe foc si circa 5 minute pana se ingroasa se amesteca continuu. Se pune in recipiente si se lasa la rece cateva ore.

Am incercat sa topesc zaharul brun (2 pliculete si unul alb) pe foc si am turnam desupra cremei. Normal se pune zahar desupra fiecarui castronel cu creme si cu un aparat special se topeste bine zaharul de deasupra.(se pune crema doar in vase termorezistente pentru cei care folosesc acest aparat!)

 

RETETA IN IMAGINI

Crema catalana-0
Crema catalana-1
Crema catalana-2
Crema catalana-3
Crema catalana-4
Crema catalana-5
Crema catalana-6
Crema catalana-7

COMENTARII (23)

iri_iri

iri_iri 1

06.09.2012, 19:48

mamaieelena

mamaieelena 1

06.09.2012, 20:17

buna rau

Bya Ralu

Bya Ralu 1

06.09.2012, 20:33

iri
mammaieelena

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!