Crema cioco-mascarpone

de Constelatialeu in Dulciuri, 26 Ian 2013 | 970 vizualizari

 

Mi-au ramas galbenusurile de la ''Pacatul dulce'' si trebuia sa le gasesc o intrebuintare...am folosit doar 5 din cele 8 galbenusuri.

 

INGREDIENTE

  • 5 galbenusuri
  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 ml smantana pt.frisca
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml frisca
  • 1 cutie mascarpone
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • jeleu de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema cioco-mascarpone:

Se topeste ciocolata cu zaharul si smantana, pana se omogenizeaza, pe baie de abur. Se da de pe foc si se adauga galbenusurile. Se amesteca bine. Se da la congelator cca 20 minute. Batem frisca bine. Jumatate din frisca mixam cu crema scoasa din congelator, jumatatea cealalta de frisca cu zaharul vanilat si mascarpone le omogenizam

Punem in cupe crema mascarpone, jeleu de visine si crema de ciocolata, apoi le dam la rece.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crema cioco-mascarpone 200010
retete culinare - Crema cioco-mascarpone 200011
retete culinare - Crema cioco-mascarpone 200012
retete culinare - Crema cioco-mascarpone 200013
retete culinare - Crema cioco-mascarpone 200014

COMENTARII (14)

Rocsi 1

26.01.2013, 19:27

Ce faine paharele cu desert.

elucubratiiculinare 1

26.01.2013, 23:24

cam multe deserturi intr-o zi, dar nu refuz

Ubulika 1

27.01.2013, 14:16

miammmmy

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S