Cremă de brânză cu ceapă verde, mărar şi petale de trandafir

de miki_a in Aperitive / Garnituri, 29 Iun 2015 | 564 vizualizari

 

"O cremă de brânză cu un gust deosebit şi un impact cromatic apetisant", aşa aş putea cataloga acest deliciu!

 

INGREDIENTE

  • 500 g brânză Delaco;
  • 2 cepe verzi;
  • 1 legătură de mărar;
  • petalele de la 5-6 flori de trandafir;
  • 2 linguri ulei;
  • sare;
  • oregano;
  • 4-5 linguri de smânână sau iaurt mai gras.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremă de brânză cu ceapă verde, mărar şi petale de trandafir:

Într-un bol încăpător punem brânza pe care o desfacem uşor cu ajutorul unei linguri sau furculiţe. Brânza trebuie să aibe o consistenţă cremoasă. Dacă e prea aspra folosim smântână sau iaurt pe care le încorporăm treptat.

Punem sare şi ulei în cremă şi amestecăm până la omogenizare.

Tocăm mărunt ceapa şi mărarul şi le încorporăm în crema de brânză.

Spalăm uşor petalele şi le îndepărtăm partea alba. Le tocăm dar nu prea mărunt şi le amestecăm în cremă.

Potrivim gustul de sare şi oregano şi servim pe felii de pâine proaspată sau prajită.

 

TIPS-URI

1

Puteţi folosi doar frunzele de ceapă.

2

Trandafirii nu trebuie să fie stropiţi/trataţi cu pesticide sau alte soluţii de fertilizare.

3

Puteţi folosi şi alt fel de petale de trandafiri (comestibili), însă gustul nu va fi la fel de pronunţat dar rămâne efectul cromatic.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cremă de brânză cu ceapă verde, mărar şi petale de trandafir 388686
retete culinare - Cremă de brânză cu ceapă verde, mărar şi petale de trandafir 388687
retete culinare - Cremă de brânză cu ceapă verde, mărar şi petale de trandafir 388688
retete culinare - Cremă de brânză cu ceapă verde, mărar şi petale de trandafir 388689
retete culinare - Cremă de brânză cu ceapă verde, mărar şi petale de trandafir 388690
retete culinare - Cremă de brânză cu ceapă verde, mărar şi petale de trandafir 388691
retete culinare - Cremă de brânză cu ceapă verde, mărar şi petale de trandafir 388692
retete culinare - Cremă de brânză cu ceapă verde, mărar şi petale de trandafir 388693
retete culinare - Cremă de brânză cu ceapă verde, mărar şi petale de trandafir 388694
retete culinare - Cremă de brânză cu ceapă verde, mărar şi petale de trandafir 388695
retete culinare - Cremă de brânză cu ceapă verde, mărar şi petale de trandafir 388696
retete culinare - Cremă de brânză cu ceapă verde, mărar şi petale de trandafir 388697
retete culinare - Cremă de brânză cu ceapă verde, mărar şi petale de trandafir 388698
retete culinare - Cremă de brânză cu ceapă verde, mărar şi petale de trandafir 388699
retete culinare - Cremă de brânză cu ceapă verde, mărar şi petale de trandafir 388700
retete culinare - Cremă de brânză cu ceapă verde, mărar şi petale de trandafir 388701

COMENTARII (22)

miki_a 1

11.07.2015, 16:43

Te Mihaela! E foarte buna!

Andra_Constantinescu 1

15.07.2015, 00:24

Interesant!

miki_a 1

15.07.2015, 11:54

Andra!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D