Cremă de brânză cu mentă şi ton

de miki_a in Aperitive / Garnituri, 11 Iul 2015 | 566 vizualizari

 

Un aperitiv simplu, rapid, uşor şi răcoros, numai bun pentru zilele de vară şi nu numai!

 

INGREDIENTE

  • 250 g brânză proaspătă DELACO;
  • 2 conserve mici de ton în ulei de măsline;
  • 2-3 linguri cu smântână;
  • câteva frunze de mentă;
  • sare după gust.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremă de brânză cu mentă şi ton:

Într-un bol încăpător punem brânza si tonul (eu l-am pus cu tot cu ulei, dar dacă vreţi îl puteţi scurge de exces). Amestecăm şi dacă vi se pare compoziţia aspră putem adăuga smântână treptat. 

Spălăm menta si tocăm mărunt câteva frunzuliţe. Le presăm uşor pentru a stimula secreţia uleiurilor volatile.

Le amestecăm în cremă.

Potrivim gustul cu sare şi servim cu pâine şi salată.

 

 

 

TIPS-URI

1

Cu această cremă putem umple roşioare, bărcuţe de ardei, torturi aperitiv etc.

2

Folosiţi doar frunzuliţe de mentă (nu şi tulpini) în funcţie de gust.

RETETA IN IMAGINI

Cremă de brânză cu mentă şi ton-0
Cremă de brânză cu mentă şi ton-1
Cremă de brânză cu mentă şi ton-2
Cremă de brânză cu mentă şi ton-3
Cremă de brânză cu mentă şi ton-4
Cremă de brânză cu mentă şi ton-5
Cremă de brânză cu mentă şi ton-6
Cremă de brânză cu mentă şi ton-7
Cremă de brânză cu mentă şi ton-8
Cremă de brânză cu mentă şi ton-9
Cremă de brânză cu mentă şi ton-10
Cremă de brânză cu mentă şi ton-11
Cremă de brânză cu mentă şi ton-12

COMENTARII (24)

miki_a

miki_a 1

16.08.2015, 22:55

Multumesc Raluca pentru feedback! Ma bucur ca v-a placut si ati avut incredere in reteta mea!

delia64

delia64 1

05.09.2015, 09:56

am incercat si eu si tare buna este !!!

miki_a

miki_a 1

05.09.2015, 10:39

Multumesc pentru incredere Delia! Ma bucur mult ca v-a placut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!