Crema de branza cu nuci

de radu_popovici in Aperitive / Garnituri, 1 Feb 2012 | 6522 vizualizari

 

Iata o reteta foarte simpla si rapida, dar care are ca rezultat o crema cu gust rafinat, demna sa fie “uvertura” unui pranz sau a unei cine festive. Puteti chiar sa intampinati oaspetii cu ea, ca sa va ofere un ragaz pana reusiti sa aduceti la masa celelalte feluri.

 

INGREDIENTE

  • 200 g crema de branza
  • 100 g branza cu mucegai albastru sau verde, faramitata
  • 50 g iaurt
  • 25 ml vin alb sau rose piper negru, proaspat macinat
  • 120 g miez de nuca
  • 25 g stafide aurii Sultana
  • 1/2 legatura de marar proaspat, tocat marunt
  • 2 pere, curatate de cotoare si taiate felii
  • felii de paine, pentru servire
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de branza cu nuci:

 Se incinge cuptorul la 180 °C (gradatia Mediu). Se asterne pe o tava de copt o foaie de hartie de pergament. Peste ea se asaza miejii de nuca. Se coc 5-10 minute, sau pana ce sunt rumeniti. Se toaca circa trei sferturi dintre ei; se pun deoparte miejii care arata cel mai bine, intregi, pentru decor.

 Intre timp se prajesc feliile de paine, unse cu putin ulei, pe un gratar

 Se amesteca intr-un blender crema de branza cu smantanana, branza cu mucegai, marar si vin. Se proceseaza pana se obtine o crema omogena.

 Se transfera crema intr-un castron si se combina cu stafide si nuci tocate. Se decoreaza crema cu miejii de nuca ramasi intregi si cu frunze proaspete de marar.

 Se serveste crema pe paine prajita, alaturi de feliute de pere si de un pahar cu Cabernet by ENIRA 2009.

 

TIPS-URI

1

Aceasta crema se poate servi si pe crutoane crocante, in loc de felii de paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de branza cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti sarati cu fistic, stafide si nuci