Crema de cacao

de LadyCrs in Dulciuri, 28 Noi 2012 | 8920 vizualizari

 

Pentru ca este o crema gustoasa ce mi-a placut mult in combinatia cu fagurii...am zis sa fac si asa simpla, ca pe o budinca. :)

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 3-4 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • jumatate de fiola de esenta de rom
  • 2 linguri cacao
  • nuca de cocos, miez de nuca dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de cacao:

Am pus intr-un vas amidonul, zaharul, cacaoa si am amestecat bine.

Apoi am turnat laptele putin cate putin amestecand cu un tel pentru a nu se face cocolase.

Adaugam si esenta de rom.

Punem la foc mic si lasam pana se ingroasa ( amestecand cu un tel pentru a nu se lipi).

Dupa ce am luat-o de pe foc turnam in vase de ceramica ( sau castronele, pahare) si o putem servi simpla sau amestecata cu nuca de cocos, miez de nuca, ornata cu frisca si fructe etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mena29 1

29.11.2012, 13:05

Ce buna!!!!

Sim0na 1

29.11.2012, 20:22

Foarte interesant

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 22:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu cremă de cacao si gem de căpşune