Crema de cacao delicioasa , pentru tort

de karma in Dulciuri, 23 Aug 2011 | 6114 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 pachet de cacao
  • 3 linguri de faina
  • jumatate de pahar cu lapte
  • 300 g nuci/alune macinate
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de cacao delicioasa , pentru tort:

La bain marie fierbem 3 oua, 1 cana de zahar, 1 pachet de cacao, 3 linguri de faina, jumatate de pahar cu lapte, amestecand incontinuu pentru a nu se forma cocoloase, pana devine ca o ciulama groasa, dupa care se lasa la racit (intre noi fie vorba, am patit-o si cu cocoloasele insa s-a dres cu mixerul). Dupa ce se raceste se mixeaza cu doua pachete de unt, o fiola cu rom si vreo 300 g nuci macinate (din lipsa de nuci pun alune si merge foarte bine)

 

De obicei, impreuna cu aceasta crema fac urmatorul blat:

5 oua, 1 cana de zahar, o cana de faina, jumatate de pahar de ulei, 1 praf de copt, 1 fiola de vanilie, coaja rasa de lamaie

Bat spuma tare albusurile cu zaharul, adaug alternativ galbenusuri, faina, ulei, praful de copt stins cu zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie si vanilia. Se coace in forma tapetata cu hartie (la mine dureaza cam60 min, la foc mic, fara preincalzire, altfel imi arde)

Optional: - ma joc cu putina compozitie in care am pus o lingurita de cacao

              - pun nuca de cocos

              - pentru un aspect "vioi" arunc in compozitie ornamente multicolore

 

Siropul il fac asa: fierb 800 ml apa cu 8-9 linguri de zahar, o lingurita de cafea si dupa ce se raceste pun o fiola de rom. Siropul asta il fac la torturile cu crema pe baza de cacao/cioco

 

COMENTARII (13)

adry88

adry88 1

24.08.2011, 10:29

arata excelent

karma

karma 1

24.08.2011, 14:57

Inca o data va multumesc pentru primire, si bunico, sa stii ca nu ma sperii asa usor, in plus mai stiu si de gluma

babi5

babi5 1

15.12.2014, 07:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!