Crema de frisca cu coulis de zmeura

de papabundetot in Prajituri, 5 Aug 2013 | 1224 vizualizari

 

Aceasta este cea de-a doua reteta la care respect intocmai ceea ce scrie autorul ei si cred ca este singura de cand gatesc si…sunt ceva ani :) careia nu ii aduc NICI o modificare…e o mare performanta pentru mine pentru ca de obicei mai pun sau scot cate ceva chiar daca in mare respect reteta initiala. Aceasta este o reteta dintr-o carte a Editurii Litera pe care am cumparat-o cu ceva vreme in urma si uitandu-ma asa prin ea in cautare de noi idei am decis sa reproduc intocmai aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 500 ml frisca lichida
  • 150 gr zahar tos
  • 6 foi gelatina Dr Qetker
  • zmeura,vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de frisca cu coulis de zmeura:

Am pus intr-o craticioara la foc frisca lichida impreuna cu zaharul si am lasat pana a dat in clocot,am adaugat apoi si esenta de vanilie.

Intr-un castronel am inmuiat in apa rece gelatina pentru 5 minute,apoi am scos-o,am scurs-o putin de excesul de apa si apoi am adaugat-o peste frisca,am mai lasat sa dea un clocot,apoi am stins focul.

Am trecut printr-o sita fina tot amestecul luat de pe foc,apoi l-am asezat intr-o tava de chec,pe mijloc am pus cateva bucati de zmeura intregi si am dat la frigider sa se raceasca bine.

Pentru coulis-ul de zmeura,am zdrobit zmeura ramasa si am trecut-o printr-o sita pentru a elimina semintele,apoi pulpei de zmeura rezultate i-am adaugat 50 gr zahar si am amestecat bine. Dupa ce crema s-a racit si intarit complet,am rasturnat-o pe un plato si la servire am taiat felii ca si la un tort.

Am servit apoi crema de frisca cu coulis de zmeura…mmm o bunatate de desert,dulce,racoros dar si foarte rafinat in opinia mea.

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

Crema de frisca cu coulis de zmeura-0
Crema de frisca cu coulis de zmeura-1

COMENTARII (17)

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

26.08.2013, 15:13

roxana_simona

roxana_simona 1

26.08.2013, 17:56

buna

karla

karla 1

26.08.2013, 18:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12