Crema de frisca cu coulis de zmeura

de papabundetot in Prajituri, 5 Aug 2013 | 3313 vizualizari

 

Aceasta este cea de-a doua reteta la care respect intocmai ceea ce scrie autorul ei si cred ca este singura de cand gatesc si…sunt ceva ani :) careia nu ii aduc NICI o modificare…e o mare performanta pentru mine pentru ca de obicei mai pun sau scot cate ceva chiar daca in mare respect reteta initiala. Aceasta este o reteta dintr-o carte a Editurii Litera pe care am cumparat-o cu ceva vreme in urma si uitandu-ma asa prin ea in cautare de noi idei am decis sa reproduc intocmai aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 500 ml frisca lichida
  • 150 gr zahar tos
  • 6 foi gelatina Dr Qetker
  • zmeura,vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de frisca cu coulis de zmeura:

Am pus intr-o craticioara la foc frisca lichida impreuna cu zaharul si am lasat pana a dat in clocot,am adaugat apoi si esenta de vanilie.

Intr-un castronel am inmuiat in apa rece gelatina pentru 5 minute,apoi am scos-o,am scurs-o putin de excesul de apa si apoi am adaugat-o peste frisca,am mai lasat sa dea un clocot,apoi am stins focul.

Am trecut printr-o sita fina tot amestecul luat de pe foc,apoi l-am asezat intr-o tava de chec,pe mijloc am pus cateva bucati de zmeura intregi si am dat la frigider sa se raceasca bine.

Pentru coulis-ul de zmeura,am zdrobit zmeura ramasa si am trecut-o printr-o sita pentru a elimina semintele,apoi pulpei de zmeura rezultate i-am adaugat 50 gr zahar si am amestecat bine. Dupa ce crema s-a racit si intarit complet,am rasturnat-o pe un plato si la servire am taiat felii ca si la un tort.

Am servit apoi crema de frisca cu coulis de zmeura…mmm o bunatate de desert,dulce,racoros dar si foarte rafinat in opinia mea.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de frisca cu coulis de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Kinder Pingui