Crema de lichior de portocale

de katty in Bauturi, 19 Ian 2020 | 2843 vizualizari

 

Bunatati de Craciun
Si pentru ca nu exista Craciun fara miros de portocala m-am gandit sa ii pregatesc Mosului si o crema de lichior de portocale.Un lichior perfect pentru perioada sarbatorilor de iarna.

 

INGREDIENTE

  • 4 portocale bio (coaja)
  • 300 ml alcool sau palinca 70 grade
  • 250 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 400 ml lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de lichior de portocale:

Spalam portocalele si le decojim, fara a ajunge la partea alba.

Punem cojile de portocale intr-un borcan cu capac si turnam alcoolul. Inchidem si dam la rece pentru vreo 20 de zile(minim 10).

Strecuram cojile de portocala dupa ce perioada a trecut, dar nu uitam ca in aceasta perioada vom trece zilnic pe la borcan sa il agitam. Frecam galbenusurile cu zaharul intr-o craticioara cu fund dublu, apoi adaugam laptele caldut. Punem la foc mic si amestecam continuu pana se leaga, fara a fierbe in clocot.

Lasam compozitia sa se raceasca, apoi adaugam alcoolul in care am macerat cojile de portocala.

Punem lichiorul intr-o sticla pe care o pastram la rece pana in momentul servirii. Dupa cel putin 3-4 zile lichiorul va fi bun de baut.

Cu cat va sta mai mult lichiorul va fi mai bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de lichior de portocale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Lichior smochine