Crema de limoncello

de ianculubita in Bauturi, 15 Feb 2012 | 7238 vizualizari

 

Aceasta bautura este deosebita,pentru musafiri deosebiti,sau mai bine spus musafire caci este o bautura pentru doamne;reteta o am de la o colega de munca de-a Mihaelei mele,pentru ca le-au placut din bunatatile pe care le-am dus de aici si ce am mai facut si pe acolo(sarmalute cu ciuperci,turte,racituri)

 

INGREDIENTE

  • 3 lamai mai mari
  • 500 ml alcool
  • 1 l lapte
  • 800 g zahar
  • vanilina(esenta pura de vanilie)
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de limoncello:

Lamaile spalate,decojite de partea galbena,pui cojile intr-un borcan,peste ele alcoolul,pui capacul,invelesti borcanul cu o carpa in asa fel ca sa nu patrunda lumina si-l tii 3zile;laptele il pui la fiert cu zaharul si vanilina iar cand incepe sa se umfle,opresti si-l lasi sa se raceasca foarte bine;alcoolul strecurat il pui intr-un vas,amesteci cu telul in miscari circulare punand laptele cate putin(in fir),mai amesteci si dupa ce ai terminat laptele;eu am trisat putin si am pus cateva picaturi de colorant galben;pui bautura in sticle de sticla si le depozitezi in barul cu bauturi;la servire,se agita sticla inainte de a pune in pahar.

TIPS-URI

1

bautura se serveste foarte rece

2

folositi cuburi de gheata refolosibile,sunt mai practice

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de limoncello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mirela0911 1

15.02.2012, 22:11

cred ca e tare buuuun

gaby_gabytza 1

16.02.2012, 09:07

tare buun

ianculubita 1

16.02.2012, 10:46

Fetelor,eu va garantez ca nu apuca termen de garantie;daca va sunati prietenele...mai ramane si pentru voi putin

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Smoothie verde