Crema de tapioca

de dentistutza in Mancare copii, 31 Mai 2011 | 8255 vizualizari

 

Am citit ici colo despre tapioca dar nu am incercat-o pana acum. Tapioca este obtinuta dintr-o planta originara din Brazilia dar se foloseste in multe alte zone, din Extremul Orient pana in India si Marea Britanie, atat la budinci pentru cei mici cat si la feluri sarate. Are proprietatea de a aglutina mancarea ( ingroasa). Contine zaharuri si nu contine deloc proteine, gluten sau grasimi.
. Eu am facut o crema simpla care seamana mult cu clasicul orez cu lapte, dar tapioca este mai fina si se face mai repede . Sigur va fi pe placul copiilor.

 

INGREDIENTE

  • 1 cup tapioca
  • 2 cups apa rece
  • 3 cups lapte
  • 3 linguri zahar obisnuit
  • 1 lingura zahar brun
  • 1/3 baton vanilie despicat pe lung
  • 1 praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de tapioca:

Granulele de tapioca se pun la inmuiat cu apa rece timp de 15-20 minute. Apoi, dupa ce s-au umflat se pun la fiert pe foc mic cu restul de ingrediente. Se supravegheaza si se amesteca des ca sa nu se prinda. Este gata atunci cand se ingroasa frumos.

Se poate servi ca atare sau combinata cu putina dulceata/scortisoara/ carame/capsunel...dupa plac si dupa continutul frigiderului.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crema de tapioca 108026
retete culinare - Crema de tapioca 108027
retete culinare - Crema de tapioca 108028
retete culinare - Crema de tapioca 108030
retete culinare - Crema de tapioca 108031

COMENTARII (14)

mamaieelena 1

06.06.2011, 07:26

buna

deyutzky 1

06.06.2011, 18:48

minunata

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 12:06

interesanta reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25