Crema de usturoi

de gratziela in Sosuri, 25 Mai 2011 | 3537 vizualizari

 

Azi voi fi scurtă cu povestirea pentru că bucătăria mă aşteaptă.
Am să-ţi povestesc că zilele trecute, de fericire că piaţa este o explozie de verde, am cumpărat câteva legături de usturoi verde, şi după aceea mi-am făcut meniul pentru acea zi. În dorinţa mea de a mânca usturoi verde, am pregătit cartofi prăjiţi cu scorţişoară (reţeta o găseşti aici: http://gratziela-retete.blogspot.com/search/label/vegan_%20cartofi%20cu%20scor%C5%A3i%C5%9Foar%C4%83%20%C5%9Fi%20altele) şi pe lângă ei am pregătit o cremă de usturoi care a fost foarte bună.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 căţei de usturoi uscat curăţaţi de coajă
  • 4-5 fire de usturoi verde curăţat şi spălat
  • 4-5 linguri de ulei
  • Sare grunjoasă după gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de usturoi:

Taie în două căţeii de usturoi, mărunţeşte puţin usturoiul verde şi le pune într-un blender.

Sărează aşa cum îţi place, adaugă 2-3 linguri de apă şi uleiul. Amestecă bine la blender până ce se face totul ca o pastă. Dacă blenderul nu a reuşit să toace totul, mai pune puţină apă ca să poată apuca cu cuţitul şi restul netocat. După ce s-a tocat totul foarte bine, mai adaugi apă atât cât vrei de usturoiat să-ţi iasă crema.

Să ştii că această cremă poţi s-o foloseşti la multe meniuri, chiar şi cele de Paşti, iar verdele din castronel se va asorta şi se va împăca bine chiar şi cu ouăle colorate de pe masă.

Nu vreau să te plictisesc prea mult azi, ştiu că ai foarte multă treabă, dar priveşte cât de multe culori te înconjoară şi fii fericit! Împrăştie din aceste frumuseţi şi prietenilor şi celor dragi să le împodobeşti masa de Paşti cu cele mai alese bucate, iar parfumul de zambile de pe masă să-ti facă viaţa mai frumoasă .

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crema de usturoi 107050
retete culinare - Crema de usturoi 107051
retete culinare - Crema de usturoi 107052
retete culinare - Crema de usturoi 107053

COMENTARII (19)

gratziela 1

25.05.2011, 22:41

Este si varianta cu smantana, dar este mai putin usturoiata si mai acceptabila pentru stomac (nu pentru ficat).

gaby_gabytza 1

25.05.2011, 23:04

divainbucatarie 1

26.05.2011, 09:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: