Crema de vanilie cu dulceata de trandafir

de anca_rm in Dulciuri, 31 Oct 2014 | 1023 vizualizari

 

Nu stiu cum sa-i spun , a fost un experiment si am fost foarte incantata de rezultat .

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 2 linguri dulceata trandafir
  • 750 ml lapte
  • unt pt uns forme
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de vanilie cu dulceata de trandafir:

Pregatim 6 sau 8 forme ramekin , le ungem bine cu unt si le asezam intr-o alta tava .

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un vraf de cutit de sare pana devin pufoase si zaharul s-a dizolvat complet . Adaugam galbenusurile , extractul de vanilie si dulceata de trandafir . Mai mixam putin . Adaugam laptele  si omogenizam.

Turnam compozitia in vasele ramekin . Punem apa in tava in care am asezat vasele pana la jumatea lor si dam la cuptorul incins la 180 grade pana se rumensec frumos deasupra si sunt ferme la atingere.

Lasam sa se raceasca si servim cu frisca .

 

Pofta buna.  

 

TIPS-URI

1

e buna rece

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crema de vanilie cu dulceata de trandafir 349864
retete culinare - Crema de vanilie cu dulceata de trandafir 349865
retete culinare - Crema de vanilie cu dulceata de trandafir 349866
retete culinare - Crema de vanilie cu dulceata de trandafir 349867
retete culinare - Crema de vanilie cu dulceata de trandafir 349868
retete culinare - Crema de vanilie cu dulceata de trandafir 349869
retete culinare - Crema de vanilie cu dulceata de trandafir 349870

COMENTARII (19)

gaby_duceag 1

31.10.2014, 19:04

suuuper idee!

Rocsi 1

31.10.2014, 22:03

Ce bine suna

babi5 1

03.11.2014, 12:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S