Crema de zahar ars

de Rux in Prajituri, 27 Noi 2010 | 2692 vizualizari

 

Un desert cu amintiri din copilarie

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 1 kg lapte
  • vanilie
  • esenta
  • o cana de zahar pentru caramel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Punem la mixer, ouale cu zaharul si esenta de vanilie, mixam bine de tot in jur de 15 minute pana devine o crema foarte spumoasa.

Adaugam cu grija laptele rece.

Caramelizam forma cu zahar avand grija de unegm bine si marginile pana mai bine de jumatatea vasului. Turnam compozitia si dam o ora la cuptor la 180 grade...

Servim cu mare placere si cu aduceri aminte dintre cele mai placute din copilaria noastra....

 

COMENTARII (27)

Cris2711 1

08.01.2011, 18:25

nu iubita, pe 27 nov, cand ai facut-o

Rux 1

08.01.2011, 18:26

Nu strica un La Multi Ani niciodata!!!

Cris2711 1

08.01.2011, 18:30

nu poti sa repeti reteta anul acesta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L