Crema de zahar ars

de carmenvlad in Prajituri, 31 Ian 2011 | 3130 vizualizari

 

Am aceasta reteta de multa vreme de la cineva foarte drag mie, dar care acum nu mai este printre noi. Cand voiam sa fac repede ceva dulce, crema de zahar ars era prima pe lista. Era si este una din prajiturile preferate ale copliilor.
Asa ca astazi va invit sa mancam impreuna crema de zahar ars.


.

 

INGREDIENTE

  • - 1 L lapte dulce
  • - 8 oua
  • - 250 g zahar
  • - 1 baton de vanilie sau 2 pliculete zahar vanilat Burbon (eu folosesc acest zahar vanilat deoarece contine bucatele de vanilie in el)
  • - Esenta de rom (dupa preferinte)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

100 g zahar se caramelizeaza intr-un vas rezistent la foc. Se imbraca peretii vasului cu zahar caramelizat si se lasa sa se raceasca. In acest timp se pune laptele la fiert. Cand este gata se adauga batonul de vanilie sectionat sau cele 2 pliculete de zahar vanilat. Se lasa sa se raceasca putin. Se mixeaza ouale cu 150 g zahar si apoi se adauga laptele caldut si esenta de rom. Aceasta compozitie se rastoarna in vasul cu zaharul caramelizat. Se aseaza acest vas intr-o tava in care se pune apa calda (crema se face la baie de aburi). Se coace la foc potrivit timp de 40-45 de minute (este gata cand crema s-a intarit si s-a rumenit usor pe deasupra).

Se lasa sa se raceasca in vasul in care a fost facuta si apoi se da la frigider pentru 2-3 ore. Daca se poate este bine sa fie servita a doua zi.

Este o prajitura usor de facut dar deosebit de delicioasa, combinatia de caramel si esenta de rom este grozava.

 

RETETA IN IMAGINI

Crema de zahar ars-0
Crema de zahar ars-1
Crema de zahar ars-2
Crema de zahar ars-3

COMENTARII (15)

LUK 1

01.02.2011, 21:03

kamy 1

01.02.2011, 21:04

de mult nu am mai mancat

carmenvlad 1

05.02.2011, 23:12

Va multumesc pentru comentarii dar trebuie sa va marturisesc ceva: cand era crema doar putin facuta butelia mea s-a terminat, asa ca am pus crema la cuptorul cu microunde. Nu a iesit asa cum imi doream dar a fost deliciosa.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04