Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
O delicioasa crema de zahar ars pe care am facut-o sub atenta indrumare a mamei!
Pana acum aveam impresia ca se face greu crema de zahar ars, dar de acum inainte o voi face singura, nu-i greu deloc:)
Am incalzit putin laptele, dar atentie sa fie doar caldut.
Am batut ouale bine impreuna cu 6 linguri de zahar. Le-am adaugat peste laptele caldut si am amestecat bine.
Am pus si esenta de lamaie.
Pe foc am incalzit o cratita si am pus in ea 7 linguri de zahar. L-am lasat sa se topeasca, apoi cand s-a caramelizat l-am intins pe peretii cratitei uniform.
Am adaugat laptele cu ouale si am pus cratita la cuptor.
Am lasat-o pana cand s-a inchegat si s-a desprins de pe margini.
Am lasat crema sa se raceasca si am servit-o de la frigider, impreuna cu mult sos.
Daca nu va place prea cramelizata, mariti cantitatea de oua si lapte sau reduceti nr de linguri de zahar pt caramel.
Pofta buna!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult