Crema de zahar ars

de ionix in Prajituri, 7 Dec 2009 | 3591 vizualizari

 

retea o stiu de la mami meu...

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 l de lapte
  • circa 200g de zahar
  • 6  linguri zahar pentru caramel
  • 4 pliculete de zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

 

 

Se pun intr-o cratita, destul de mare cat sa va incapa toata cantitatea de crema mai apoi, cele 5 linguri cu zahar si 2 plicuri zahar vanilat. Cratita se pune pe foc pentru a carameliza zaharul. 

Cand zaharul s-a topit se inclina cratita dintr-o parte in alta pentru a se unge cu zaharul caramelizat peretii cratitei. Dupa ce ati intins caramelul pe peretii cratitei dati cratita intr-o parte la racit.

Intre timp, pana se raceste caramelul, se freaza ouale cu zaharul pana se omogenizeaza si se topeste zaharul. 

Laptele se incalzeste un pic apoi se pune treptat, treptat peste oua.  Compozitia se pune in cratita unde aveam caramelul si se pune intr-o alta cratita, in care este apa, la bain-marine in cuptor, care a fost in prealabil incins.  Se lasa la foc mic timp de circa 45 de min pana cand incepe sa se desprinda de pe peretii cratitei.

Cand este gata se da la frigider si se serveste rece.

 

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Crema de zahar ars-0
Crema de zahar ars-1
Crema de zahar ars-2
Crema de zahar ars-3
Crema de zahar ars-4
Crema de zahar ars-5
Crema de zahar ars-6

COMENTARII (6)

Oana

Oana 1

07.12.2009, 22:19

La fel fac si eu, doar ca nu o pun la bain-marie in cuptor. Iese super de tot si fara E unul din deserturile preferate de Cata

miealex

miealex 1

08.12.2009, 13:58

Asa-i Oana, nu tre' sa stea musai la bain-marie. Si mama mea face o crema de zahar ars tare buna! Cred c-o sun azi sa o rog sa-mi faca E si unul dintre dulciurile mele preferate

ionix

ionix 1

10.12.2009, 15:41

mersi fetelor... n-am facut niciodata direct pe flacara... m-am invatat sa-l fac asa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!