Desert crema de zahar ars

de Sim0na in Prajituri, 13 Mar 2012 | 254157 vizualizari

 

Multumesc Licuta Marin pentru reteta de crema de zahar ars !!

 

INGREDIENTE

  • 1 litru lapte
  • 8 oua
  • 7 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 1 lingura faina
  • 4 linguri zahar pentru ars
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crema de zahar ars:

Am pus laptele la fiert impreuna cu vanilia si cele 7 linguri de zahar. Cand zaharul s-a topit, am stins focul si am lasat sa se raceasca.

Intr-o cratita de 2 litri (eventual mai larga, nu inalta) am pus la ars cele 4 linguri de zahar, la foc mic, pe aragaz. Pentru ca pe aragaz mi s-a parut ca nu prea se topeste ca lumea, am bagat vasul in cuptorul preincalzit, lasand cateva minute, cat sa se fi topit zaharul – fara insa a se arde! Am scos cratita si am rasucit bine pe toate partile, „ungand” bine cratita.

Ouale le-am batut bine cu telul, am adaugat faina si treptat laptele racit, amestecand mereu.

Am pus amestecul de lapte cu oua in oala cu zaharul caramelizat si am asezat cratita cu crema de zahar ars intr-o alta cratita pe baie de apa. Am dat cele doua cratite la cuptor, la foc potrivit ptr cca 1 ora. Eu am gresit si am ales o cratita mai inalta.. si a trebuit sa las mai mult la foc, dar daca folositi o cratita mai larga, crema de zahar ars nu trebuie sa stea decat 45 minute. Sau mai pe intelesul tuturor, o lasam atat cat este nevoie ptr ca amestecul sa fie inchegat ca lumea.

Eu am lasat in cratita la rece pana a doua zi (va dati seama emotii pe mine...).

Am rasturnat crema de zahar ars pe un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu mere