Crema de zahar ars

de Sim0na in Prajituri, 13 Mar 2012 | 181360 vizualizari

 

Multumesc Licuta Marin pentru reteta de crema de zahar ars !!

 

INGREDIENTE

  • 1 litru lapte
  • 8 oua
  • 7 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 1 lingura faina
  • 4 linguri zahar pentru ars
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Am pus laptele la fiert impreuna cu vanilia si cele 7 linguri de zahar. Cand zaharul s-a topit, am stins focul si am lasat sa se raceasca.

Intr-o cratita de 2 litri (eventual mai larga, nu inalta) am pus la ars cele 4 linguri de zahar, la foc mic, pe aragaz. Pentru ca pe aragaz mi s-a parut ca nu prea se topeste ca lumea, am bagat vasul in cuptorul preincalzit, lasand cateva minute, cat sa se fi topit zaharul – fara insa a se arde! Am scos cratita si am rasucit bine pe toate partile, „ungand” bine cratita.

Ouale le-am batut bine cu telul, am adaugat faina si treptat laptele racit, amestecand mereu.

Am pus amestecul de lapte cu oua in oala cu zaharul caramelizat si am asezat cratita cu crema de zahar ars intr-o alta cratita pe baie de apa. Am dat cele doua cratite la cuptor, la foc potrivit ptr cca 1 ora. Eu am gresit si am ales o cratita mai inalta.. si a trebuit sa las mai mult la foc, dar daca folositi o cratita mai larga, crema de zahar ars nu trebuie sa stea decat 45 minute. Sau mai pe intelesul tuturor, o lasam atat cat este nevoie ptr ca amestecul sa fie inchegat ca lumea.

Eu am lasat in cratita la rece pana a doua zi (va dati seama emotii pe mine...).

Am rasturnat crema de zahar ars pe un platou.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crema de zahar ars 151539
retete culinare - Crema de zahar ars 151540
retete culinare - Crema de zahar ars 151541
retete culinare - Crema de zahar ars 151542
retete culinare - Crema de zahar ars 151543
retete culinare - Crema de zahar ars 151544
retete culinare - Crema de zahar ars 151545
retete culinare - Crema de zahar ars 151547
retete culinare - Crema de zahar ars 151548

COMENTARII (54)

Lina24 1

08.01.2016, 09:18

delicios

DeliciidelaM 1

29.03.2016, 07:42

ce bine arata

jolygina 1

25.04.2016, 01:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S