Crema de zahar ars

de Lorra in Prajituri, 2 Apr 2012 | 5100 vizualizari

 

Am tot auzit de Crema de zahar ars, cum ca ar fi un desert formidabil. Nu i-am putut rezista si l-am pus in practica :)))

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar (pentru caramel)
  • 7 linguri zahar pentru crema
  • 1 litru lapte (3,5 %)
  • 1 esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Intr-o cratita mai inalta (c.c.a. 3 l.) care merge bagata la cuptor, se pun lingurile de zahar pentru caramel. Se pune pe foc si se mesteca continuu pana se formeaza caramelul pe care il vom intinde uniform pe peretii si fundul cratitei, prin miscari circulare, si se lasa la racit pana ce acesta crapa.
 Intre timp se prepara compozitia, se bat ouale bine cu zaharul, se adauga laptele si esenta de vanilie.

Apoi se rastoarna compozitia in cratita cu caramel.Se aseaza cratita intr-o tava in care se pune apa cat sa acopere jumatatea cratitei, si se da la cuptorul preincalzit.

Este gata in aproximativ 45 - 50 min. cand crema prinde o culoare caramizie deasupra (se rumeneste) si se incheaga.

Se lasa la racit cateva ore la frigider, apoi se scurge usor caramelul din cratita, se desprind usor marginile cremei cu ajutorul unui cutit, se rastoarna crema intr-un platou (print-o miscare rapida de rasturnare, cu ajutorul platoului deasupra cratitei). La final se toarna caramelul peste crema si se portioneaza dupa preferinta.

Mi-a iesit putin ciufulita pe margini din cauza dezlipirii acesteia...putin in graba :)

Pofta buna !!!

Sursa de inspiratie :   Dulciuri fel de fel      pupici Miha !!!

 

RETETA IN IMAGINI

Crema de zahar ars-0
Crema de zahar ars-1
Crema de zahar ars-2
Crema de zahar ars-3

COMENTARII (39)

Lorra

Lorra 1

03.04.2012, 23:17

mihaelar63

mihaelar63 1

30.05.2012, 17:17

Este crema mea preferata

Lorra

Lorra 1

30.05.2012, 17:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!