Crema de zahar ars

de Alinutza80 in Dulciuri, 19 Aug 2012 | 2086 vizualizari

 

Un desert simplu de preparat , indragit de toata lumea - crema de zahar ars.

 

INGREDIENTE

  • 12 oua
  • 1 l si jumatate  de lapte
  • 12 linguri de zahar cu varf
  • 4 zahar vanilat
  • 1 jumatate  lingurita coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • 1 lingura cu varf de faina
  • 6 linguri de zahar pentru caramelizat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Pentru crema de zahar ars se bat ouale spuma cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si un praf de sare. Se adauga laptele si faina.

Se tapeteaza o cratita cu zahar caramelizat, dupa care se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se pune compozitia pentru crema de zahar ars in cratita si se baga la cuptor pana iese siropul la suprafata.

Crema de zahar ars se poate servi simpla sau cu frisca.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crema de zahar ars 174115
retete culinare - Crema de zahar ars 174116
retete culinare - Crema de zahar ars 174117
retete culinare - Crema de zahar ars 174118
retete culinare - Crema de zahar ars 174119
retete culinare - Crema de zahar ars 174120
retete culinare - Crema de zahar ars 174121
retete culinare - Crema de zahar ars 174122

COMENTARII (28)

mena29 1

20.08.2012, 20:25

Alinutza80 1

21.08.2012, 00:04

Laly 1

22.08.2012, 12:50

Si mie imi place tare mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55