Crema de zahar ars

de dobrezaira in Dulciuri, 15 Noi 2012 | 1105 vizualizari

 

Crema de zahar ars este un desert pe care il savuram cu placere atat vara ca este racoritoare, cat si iarna cand mirosul de vanilie se imprastie in toata bucataria. Daca vine caldura de la soba e si mai placut.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 l lapte ( de vaca am folosit eu)
  • 10 linguri zahar pentru caramelizat
  • 1 cana zahar tos
  • esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Mai intai am caramelizat cele 10 linguri de zahar intr-un ibric, apoi am turnat caramelul in doua tavi de cozonac si am tapetat cu acesta marginile tavilor. Dam la rece.

Intre timp am batut ouale, de data aceasta intregi, cu zaharul din cana, pana a devenit spuma, am adaugat laptele cald si vanilie dupa gust. Compozitia am turnat-o in mod egal in cele doua tavi tapetate cu zahar ars. Am copt la foc potrivit cam 45 min.

 

TIPS-URI

1

iese mai cremoasa daca tava se baga la cuptor intr-un vas cu apa.

2

iese mai pufoasa daca batem albusurile separat de galbenusuri.

3

daca vrem sa aiba forma rotunda, punem compozitia intr-o cratita.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crema de zahar ars 188356
retete culinare - Crema de zahar ars 188357
retete culinare - Crema de zahar ars 188358

COMENTARII (16)

mamaieelena 1

15.11.2012, 20:27

buna,buna

gaby_gabytza 1

16.11.2012, 13:23

buuuuuuuun

dobrezaira 1

16.11.2012, 14:36

multumesc frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S