Crema de zahar ars

de simona72 in Dulciuri, 13 Mai 2013 | 7352 vizualizari

 

Cum pe site am vazut acest desert, care se numara printre deserturile copilariei, am zis sa-l fac ca tot nu l-am facut de mult timp. Sunt atit de multe retete de desert incit acum nici nu am timp sa mai repet prajitura, tortul, placinta, tarta, etc... Cred ca este cel mai usor desert, poate sa-l faca oricine.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar brun
  • 1 plic vanilie bourbon
  • pt caramel:
  • 8 linguri de zahar
  • 2-3 linguri de apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Punem zaharul la caramelizat pe foc intr-un vas sau tigaie, cind zaharul se schimba usor la culoare si incepe sa se topeasca punem si putina apa. Lasam pe foc si amestecam in acelasi timp, pina cind zaharul s-a topit si a capatat o culoare usor aramie. Punem zaharul caramelizat(fierbinte) intr-un vas termorezistent, tapetam fundul si marginile vasului cu zaharul caramelizat. Batem ouale cu zaharul si vanilia cit sa se dezlege bine ouale, adaugam laptele, le amestecam bine pe toate si le turnam in vasul cu zaharul caramel. Dam la cuptorul incins la 180 grade pt 50-60 minute. Serviti simpla sau cu frisca, inghetata, chiar si fructe, cum va place.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

zaharul caramel il puteti topi direct in vasul pe care apoi il introduceti in cuptor,din pacate vasele mele au protectie de ebonita la minere si nu le pot baga la cuptor, iar vasele din ceramica nu le pun pe flacara de teama sa nu se sparga

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crema de zahar ars 227887
retete culinare - Crema de zahar ars 227888
retete culinare - Crema de zahar ars 227889
retete culinare - Crema de zahar ars 227890
retete culinare - Crema de zahar ars 227891
retete culinare - Crema de zahar ars 227892
retete culinare - Crema de zahar ars 227893
retete culinare - Crema de zahar ars 227895

COMENTARII (15)

Rocsi 1

13.05.2013, 20:45

Un desert foarte bun

CookieMonster 1

13.05.2013, 21:21

Bya Ralu 1

13.05.2013, 22:18

ceva bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21