Crema de zahar ars

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 15 Sep 2013 | 4245 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 8 linguri cu zahar
  • 1 l de lapte dulce
  • 150 g zahar  (pentru tapetat tava)
  • arome (esenta de vanilie, zahar vanilat)  
  • optional, pentru servit: miez de lapte Delaco, menta verde (proaspata)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

 

Mixam ouale impreuna cu cele 8 linguri de zahar si cu esentele, adaugam laptele si omogenizam. Cele 150 gr de zahar le punem la caramelizat intr-o craticioara ai carei pereti ii vom tapeta cu zaharul rezultat.  Turnam compozitia de lapte si oua peste zaharul caramelizat si o dam la cuptor, la foc potrivit, pentru 50-60 de minute, pana cand devine aurie. O servim rece, cu miez de lapte si frunze de menta proaspata. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Dya Daniela Andrei 1

16.09.2013, 15:22

Te pup scumpo! Si mie imi place tare mult! Mai ales cu frisca

simona72 1

16.09.2013, 15:54

Grozava!!! Vorba lui Ruxy, asta am invatat prima oara pe langa clatite...imi place oricum si la orice ora!!!

Dya Daniela Andrei 1

18.09.2013, 13:40

Da, Simona! E delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu brânză şi fructe de sezon