Crema de zahar ars

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 6 Mai 2014 | 1724 vizualizari

 

O alta reteta ce tare imi doream sa o incerc la cooker, dar imi era teama ca voi strica vasul aparatului. Meri m-a convins ca nu este nicio problema! Am ales sa caramelizez zaharul direct in vas, cu putine emotii, recunosc :)

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte proaspat (de capra)
  • 10 oua mari
  • zahar dupa gust
  • zahar caramelizat (2-3 linguri)
  • optional: esente de vanilie/rom
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Cele 2-3 linguri de zahar le-am pus in vasul cooker-ulu si le-am caramelizat folosind functia FRY pentru 10 minute. Restul zaharului l-am mixat impreuna cu ouale, pana la topirea completa a acestuia. Am adaugat laptele si am omogenizat compozitia pe care am turnat-o apoi peste zaharul caramelizat. Dupa coacere, se raceste complet inainte de servire.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Frisca mi se pare deosebita pentru servire.

2

La fiecare ou se adauga o lingura de zahar, insa mi se pare exagerat de mult, de aceea recomand a se folosi dupa gust.

3

Cu cat cantitatea de zahar caramelizat este mai mare cu atat mai mult crema va fi insiropata si nu va mai avea aspectul neted, galben, compact.

4

Am copt-o la 180 de grade, insa data viitoare as alege 150 sau mai putin, pentru o coacere lenta care sa pastreze crema fina.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crema de zahar ars 316875
retete culinare - Crema de zahar ars 316876
retete culinare - Crema de zahar ars 316877
retete culinare - Crema de zahar ars 316878
retete culinare - Crema de zahar ars 316879
retete culinare - Crema de zahar ars 316880
retete culinare - Crema de zahar ars 316881
retete culinare - Crema de zahar ars 316882
retete culinare - Crema de zahar ars 316883
retete culinare - Crema de zahar ars 316884
retete culinare - Crema de zahar ars 316885
retete culinare - Crema de zahar ars 316886
retete culinare - Crema de zahar ars 316887
retete culinare - Crema de zahar ars 316888

COMENTARII (33)

cernovada 1

10.05.2014, 21:23

Cat timp se coace?

Dya Daniela Andrei 1

10.05.2014, 22:23

Asa cum spuneam la tipsuri, la urmatoarea incercare o voi lasa mai mult timp la o temperatura mai mica. Aici am copt-o la 180 de grade pentru 40 de minute , insa a fost mult prea mult (a fost si prima incercare de altfel). Astfel, pe viitor, as alege un maxim de 150 de grade cu 40-50 de minute sau un 180 de grade cu 20 de minute

cernovada 1

10.05.2014, 23:07

Merci

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55