Crema de zahar ars

de claudiaO in Prajituri, 27 Iun 2014 | 1322 vizualizari

 

Usoara, delicioasa si ne aminteste de copilarie!
Ati ghicit ! era vorba despre crema de zahar ars.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 l lapte dulce
  • 15 oua
  • 400 gr zahar
  • esenta de vanile
  • coaja de la 1/2 lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

200 gr zahar le punem la caramelizat in cratita; cand este de culoarea chihlimbarului il tragem de pe foc si tapetam cu grija peretii cratitei si lasam sa se raceasca bine.

Intre timp frecam ouale cu restul de zahar cateva minute, punem esenta de vanilie si coaja de laie si la final adaugam laptele. Amestecam usor ca sa se omogenizeze,apoi turnam compozitia in cratita cu caramel.

Dam la cuptor la foc potrivit pt cca 1 ora si jumate;cel mai bine faceti testul ci scobitoarea- daca iese curata si compozitia nu mai tremura, inseamna ca este coapta.

Lasam crema de zahar ars sa se raceasca bine, apoi o dam la frigider pana a doua zi.

Servim cu pofta simpla sau garnisita cu un mot de frisca.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crema de zahar ars 329114
retete culinare - Crema de zahar ars 329115
retete culinare - Crema de zahar ars 329116
retete culinare - Crema de zahar ars 329117

COMENTARII (4)

Bunica 1

27.06.2014, 18:50

Buna rau!

Andreea Caroline 1

27.06.2014, 19:00

babi5 1

27.06.2014, 21:17

Un desert supet bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D