Crema de zahar ars

de ela in Dulciuri, 21 Apr 2010 | 1219 vizualizari

 

rapid si dulce

 

INGREDIENTE

  • 1lingura amidon alimentar
  • 8oua,
  • 8linguri zahar,
  • 6linguri zahar pentru caramel,
  • 800ml lapte,
  • 1esenta rom,
  • 1lingura faina,
  • 1zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Intr-o cratita se pun cele 6linguri de zahar si se pune pe foc la caramelizat,rotind mereu de vas,pana ce zaharul se transforma intr-o crusta aurie.Se lasa la racit.Intre timp,in alt vas se bat opuale cu zaharul,esenta de rom si zaharul vanilat,incet pentru a nu face spuma.Laptele se incalzeste putin si se toarna incet peste compozitia cu oua.

La sfarsit se adauga lingura de faina si amidonulapoi se rastoarna totul peste zaharul ars,se acopera cu un capac si se da la cuptor pana ce compozitia capata  o crusta aurie si se desprinde de marginile vasului.Se lasa sa se raceasca foarte bine si se rastoarna intr-o farfurie mai adanca ca sa poata pluti in siropul de la zaharul ars

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crema de zahar ars 27755
retete culinare - Crema de zahar ars 27761
retete culinare - Crema de zahar ars 27762
retete culinare - Crema de zahar ars 27784

COMENTARII (49)

ela 1

10.05.2010, 13:55

medi uite iti dau si eu o felie de la mine

ela 1

10.05.2010, 14:43

medi uite cu ce voiam,cu crema mea de zahar ars,dar nu de azi,e mai demult si are aceiasi denumire cu a ta

Bucataras Medi 1

10.05.2010, 15:04

multumesc,ela esti draguta....................stiu eu ca te gandesti la mine.....pupici multi..................

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S