Crema de zahar ars

de ana in Dulciuri, 7 Iun 2010 | 2071 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  1 l lapte
  • 8 oua
  • 400 gr zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Laptele il punem la fiert cu 200 de gr zahar.Intr-o cratita punem restul de zahar la topit ,amestecand continu, cand s-a topit detot stingem focul si prin miscari circulare imbracam peretii craticioarei cu zaharul topit.Rotim pana zaharul incepe sa se intareasca .

Batem albusurile pe care le incorporam in laptele fierbinte apoi incorporam galbenusurile batute bine in prealabil.

Copozitia rezultata o punem in craticioara imbracata in zahar ars ,apoi  coacem la cuptor la bain marie pana se incheaga bine compozitia.Cand e gata  stingem focul si lasam sa se raceasca bine inainte de a o rasturna pe platou.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crema de zahar ars 36254
retete culinare - Crema de zahar ars 36255
retete culinare - Crema de zahar ars 36258
retete culinare - Crema de zahar ars 36267
retete culinare - Crema de zahar ars 36268

COMENTARII (29)

madi_marin 1

10.06.2010, 19:43

Ana....am facut si eu azi crema de zahar ars dupa reteta ta si pot sa spun ca a iesit perfecta.....sunt foarte incantata, numai asa o sa o fac de acum inainte.... multumesc pentru reteta....

ana 1

10.06.2010, 19:48

Madi nu pot decat sa ma bucur ca a iesit cum ti-ai dorit .Poze?

madi_marin 1

10.06.2010, 20:16

Ana....acum vin si pozele....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!