Crema de zahar ars (Creme caramel)

de lilik in Dulciuri, 7 Dec 2012 | 6928 vizualizari

 

Un desert atat de simplu si totodata delicios.Eu am facut portii singole,dar se poate folosii o tava unica.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 1 vanilina
  • 100 gr zahar
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • Pentru caramel:
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars (Creme caramel):

Prima data facem caramelul:

punem zaharul cu apa intr-o cratita cu fundul gros si punem pe foc mic pana zaharul se caramelizeaza,apoi cu o lingura punem caramel in fiecare forma si incercam pe cat posibil sa tapetam si peretii formei cu caramelul.Cand faceti acest lucru tineti forma cu un prosop de bucatarie si fiti foarte atenti sa nu va ardeti.

Cand am terminat caramelul si am uns toate formele,le punem intr-o tava si ne apucam de facut crema.

Punem laptele pe foc cu vanilina si cand da in clocot il dam deoparte si punem coaja de lamaie,apoi acoperim cu un capac 5-10 minute.Intre timp batem ouale cu zaharul putin,apoi punem treptat lapte(trecem òlaptele printr-o sita sa nu cada coaja de lamaie) si amestecam.

Cu compozitia obtinuta umplem formele tapetate cu caramel si le punem intr-o tava,apoi punem apa fierbinte pana trece de jumatate si dam la cuptorul incins la180° timp de 45 de minute circa.

Scoatem formele din tava si le lasam sa se raceasca la temperatura camerei apoi le punem in frigider minim 2 ore(eu le-am lasat peste noapte).

Cand vrem sa le servim cu un cutit ascutit dezlipim marginile apoi intoarcem crema pe o farfurioara.

Servim cu mare pofta!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crema de zahar ars (Creme caramel) 192473
retete culinare - Crema de zahar ars (Creme caramel) 192474
retete culinare - Crema de zahar ars (Creme caramel) 192476
retete culinare - Crema de zahar ars (Creme caramel) 192477
retete culinare - Crema de zahar ars (Creme caramel) 192478
retete culinare - Crema de zahar ars (Creme caramel) 192479

COMENTARII (36)

Ina 1

08.12.2012, 16:04

ce dragute sunt asa mici Eu i-as pune si miez de nuca, macinat

dobrezaira 1

10.12.2012, 11:00

Dya Daniela Andrei 1

10.12.2012, 11:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D