Crema de zahar ars cu biscuiti si cocos

de daniastefania in Prajituri, 9 Mar 2015 | 6997 vizualizari

 

E prima data cand am facut aceasta reteta. Sincer nu credeam ca va iesi ceva. Toate amestecate cu blenderul. Hm, aveam dubii dar am zis sa incerc. Si a iesit un desert absolut delicios. S-a papat imediat. Sigur voi repeta dar cu portie dubla.

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema:
  • 65 gr nuca de cocos
  • 1 cana si jumatate de lapte
  • 1 cana apa
  • 1 cana zahar
  • 3 oua
  • 10 biscuiti
  • Pentru caramel
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu biscuiti si cocos:

Prima data facem un caramel din 5 linguri de zahar si 3 linguri de apa. Cand s-a caramelizat zaharul il turnam in forma in care dorim sa facem crema. Lasam putin sa se intareasca.

Pregatim si crema. Punem toate ingredientele in blender. Le blenduim bine si apoi turnam compozitia in forma, peste caramel.

Punem forma intr-o alta tava si turnam in tava apa (sa ajunga pana la jumatatea formei). Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 40 minute. Facem proba scobitorii.

Scoatem forma din tava si o lasam la racit. O dam apoi la frigider vreo 2 ore. Rasturnam apoi crema pe o farfurie si savuram!

Se vad frumos straturile de crema, biscuit si cocos.

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit biscuiti mici petit beur simpli

2

Am folosit la masurat o cana de 240 ml

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu biscuiti si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Ina 1

13.03.2015, 20:00

Un fel de prajitura desteapta Chiar este o reteta de probat

Valclaudia 1

15.03.2015, 09:44

ce super arata!

Raluca57 1

17.03.2015, 08:20

Am probat-o si este f aromata, cremoasa. Sugestie: alegeți tava (formele) asfel încât compoziția sa fie de 3,5-4 cm inaltime pt ca straturile sa se distingă frumos.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rose petal flan