Crema de zahar ars cu biscuiti si cocos

de daniastefania in Prajituri, 9 Mar 2015 | 2219 vizualizari

 

E prima data cand am facut aceasta reteta. Sincer nu credeam ca va iesi ceva. Toate amestecate cu blenderul. Hm, aveam dubii dar am zis sa incerc. Si a iesit un desert absolut delicios. S-a papat imediat. Sigur voi repeta dar cu portie dubla.

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema:
  • 65 gr nuca de cocos
  • 1 cana si jumatate de lapte
  • 1 cana apa
  • 1 cana zahar
  • 3 oua
  • 10 biscuiti
  • Pentru caramel
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu biscuiti si cocos:

Prima data facem un caramel din 5 linguri de zahar si 3 linguri de apa. Cand s-a caramelizat zaharul il turnam in forma in care dorim sa facem crema. Lasam putin sa se intareasca.

Pregatim si crema. Punem toate ingredientele in blender. Le blenduim bine si apoi turnam compozitia in forma, peste caramel.

Punem forma intr-o alta tava si turnam in tava apa (sa ajunga pana la jumatatea formei). Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 40 minute. Facem proba scobitorii.

Scoatem forma din tava si o lasam la racit. O dam apoi la frigider vreo 2 ore. Rasturnam apoi crema pe o farfurie si savuram!

Se vad frumos straturile de crema, biscuit si cocos.

 

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit biscuiti mici petit beur simpli

2

Am folosit la masurat o cana de 240 ml

RETETA IN IMAGINI

Crema de zahar ars cu biscuiti si cocos-0
Crema de zahar ars cu biscuiti si cocos-1
Crema de zahar ars cu biscuiti si cocos-2
Crema de zahar ars cu biscuiti si cocos-3
Crema de zahar ars cu biscuiti si cocos-4
Crema de zahar ars cu biscuiti si cocos-5

COMENTARII (21)

Ina 1

13.03.2015, 20:00

Un fel de prajitura desteapta Chiar este o reteta de probat

Valclaudia 1

15.03.2015, 09:44

ce super arata!

Raluca57 1

17.03.2015, 08:20

Am probat-o si este f aromata, cremoasa. Sugestie: alegeți tava (formele) asfel încât compoziția sa fie de 3,5-4 cm inaltime pt ca straturile sa se distingă frumos.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04