Crema de zahar ars cu capsuni

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 4 Mai 2011 | 8469 vizualizari

 

Un desert inedit! Pentru ca ador crema de zahar ars si o pregatesc destul de des, m-am gandit sa o diversific,,, mi-a fost putin teama de rezultat insa in final am fost tare incantata! Drept urmare nu am mai rezistat pana maine si m-am hotarat sa o postez acum ,,,

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 1,5 litri  lapte
  • 10 linguri de zahar pentru compozitie
  • 10 linguri de zahar pentru caramel (pentru tapetat)
  • arome (esenta de vanilie, zahar vanilat)
  • jumatate kg capsuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu capsuni:

Spalam capsunile si le lasam sa se scurga, dupa care le pudram cu zahar si le pastram la rece.

Preincalzim cuptorul, timp in care punem laptele la fiert si il pastram cald. Mixam ouale impreuna cu cele 10 linguri de zahar si cu esentele pana obtinem o spuma. (Crema caramel va iesi mai densa daca se mixeaza separat  galbenusurile cu zaharul, pana cand acesta din urma se topeste integral, iar apoi incorporam albusurile batute spuma) Spuma rezultata o adaugam in laptele cald si omogenizam totul.

Zaharul ramas il punem intr-o cratita (atentie sa nu fie emailata) la caramelizat. Cand zaharul s-a topit in intregime tapetam peretii craticioarei in mod uniform  Turnam apoi compozitia de lapte si oua peste zaharul caramelizat si o adaugam la cuptor, la foc potrivit, pentru 10 -15 minute (pentru a avea timp sa se lege cat de cat). Acum adaugam capsunile  pe suprafata cremei, presaram cristale de zahar si o lasam in cuptor pentru inca 30-40 de minute.

Se serveste rece, de preferat cu frisca, pentru ca ii da un gust deosebit.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

cu cat numarul de oua e mai mare cu atat mai densa va fi crema

2

cand crema are densitatea dorita, oprim cuptorul si deschidem usa pentru a se raci treptat, in caz contrar, caldura din interior va innegri intreaga crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Sah