Crema de zahar ars cu ciocolata (reteta nr.100)

de daniastefania in Prajituri, 22 Aug 2015 | 4528 vizualizari

 

Pentru cei carora le place crema de zahar ars, va aduc astazi o reteta diferita de cea clasica, dar la fel de gustoasa. O crema de zahar ars ciocolatoasa!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 600 ml lapte
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 1/2 cana zahar

Pentru caramel:

  • 4 linguri zahar
  • Putina apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu ciocolata (reteta nr.100):

Rupem ciocolata bucatele. Punem laptele la fiert, impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar. Cand incepe sa fiarba, stingem focul si adaugam ciocolata. Amestecam bine sa se tooeasca ciocolata. Lasam putin la racit,amestecand din cand in cand sa nu se ingroase. Ouale le mixam cu restul de zahar, pana se deschid la culoare. Apoi le amestecam cu ciocolata. Pregatim caramelul. Punem zaharul la fiert cu putina apa. Il lasam pana se caramelizeaza. Avem grija sa nu se arda. Turnam caramelul pe fundul unei forme. Turnam compozitia cu oua si ciocolata in forma. Dam la cuptorul preincalzit la 170 grade C timp de 45 de minute. Facem proba scobitorii. Cand scobitoarea iese curata, e gata crema. Lasam la racit. E absolut delicioasa. O combinatie interesanta, care sper sa va placa.

TIPS-URI

1

Daca nu doriti sa simtiti ciocolata prea intens, puteti folosi doar 160 gr ciocolata. Dar atunci reduceti si cantitatea de lapte la 470 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu ciocolata (reteta nr.100)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu banane si cafea