Crema de zahar ars cu cocos

de xana in Dulciuri, 31 Dec 2013 | 6782 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 oua
  • 800 ml lapte
  • 200 ml lapte de cocos
  • 400 gr zahar
  • 100 gr fulgi de cocos
  • coaja de la 1/2 de portocala(taiata fasii)
  • un praf sare
  • Pentru caramel:
  • 250 gr zahar
  • 1 lingura cu apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu cocos:

Punem laptele (inafara celui de cocos) si coaja de portocala pe foc iar cand da in clocot dam deoparte si lasam sa se racoreasca.

Cele 250 gr de zahar si apa se pun si pe foc pana zaharul se topeste si are culoarea chihlimbarului, apoi turnam cu grija caramelul in forma(din cea cu gaura la mijloc).

Batem ouale cu cele 400 gr de zahar si praful de sare, cu un tel sau mai bine cu o furculita (telul sau mixerul introduc mult aer in oua si nu asta  intentia).

Cand laptele s-a racorit, scoatem coaja de portocala si adaugam laptele de cocos si fulgii de cocos, amestecam bine si turnam peste oua. Omogenizam si turnam in forma. O acoperim cu folie de aluminiu ca sa nu prinda crusta deasupra.

Se da la cuptorul incalzit la 180 de grade C, pe bain marie pentru cca o ora si jumatate. 


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crema de zahar ars cu cocos 287499
retete culinare - Crema de zahar ars cu cocos 287500
retete culinare - Crema de zahar ars cu cocos 287501
retete culinare - Crema de zahar ars cu cocos 287502
retete culinare - Crema de zahar ars cu cocos 287503
retete culinare - Crema de zahar ars cu cocos 287504
retete culinare - Crema de zahar ars cu cocos 287505

COMENTARII (26)

laura_n 1

02.01.2014, 13:17

arata senzational

xana 1

02.01.2014, 14:05

Multumesc mult, fetelor! La multi ani!

ryta 1

21.06.2014, 18:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18