Crema de zahar ars cu fructe tropicale

de madi_marin in Dulciuri, 18 Dec 2010 | 3008 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 1 l lapte
  • 10 linguri zahar + 150 g pentru caramel
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 1 conserva de fructe tropicale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu fructe tropicale:

Cele 150 g zahar se caramelizeaza cu cateva picaturi de apa intr-un vas gros si la foc mic.Cu caramelul obtinut se tapeteaza vasul in care urmeaza sa pregatim desertul.

Ouale batute foarte bine cu restul de zahar si esentele se subtiaza cu laptele cald, apoi amestecul se toarna peste caramel.Se toarna si fructele din compot , dar fara sirop. Se da vasul la cuptor pana ce crema se leaga.

Se serveste rece.

 

TIPS-URI

1

Se poate pregati si la bain marie.

2

Se poate servi cu frisca sau inghetata.

COMENTARII (12)

madi_marin 1

19.12.2010, 18:48

rocsi.....asa e....

giuliana 1

20.12.2010, 07:31

MotanLaOale 1

20.12.2010, 10:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41