Crema de zahar ars cu mere

de Bya Ralu in Dulciuri, 8 Dec 2013 | 1863 vizualizari

 

e minunata combinatia asta!vi-o recomand cu drag!

 

INGREDIENTE

  • 8 oua + 1 albus
  • 1 l lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1/2 fiola esenta de rom
  • 50 g stafide
  • 3 mere
  • Pentru glazura de zahar ars:
  • 4 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu mere:

Se amesteca ouale cu zaharul si esentele.

Se adauga laptele,stafidele si coaja de portocala.

Merele se decojesc de coaja si se taie feliute subtiri.

Intr-o oala cu pereti dubli punem cele 4 linguri de zahar la foc mic.Se tapeteaza toata cratita cu zaharul topit.

Punem compozitia de oua si lapte,iar deasupra punem merele.

Se da la cuptor 40-50 minute la foc potrivit.

Se lasa la rece pana a doua zi.

 

TIPS-URI

1

Se orneaza cu bucatele de ciocolata alba

RETETA IN IMAGINI

Crema de zahar ars cu mere-0
Crema de zahar ars cu mere-1
Crema de zahar ars cu mere-2
Crema de zahar ars cu mere-3
Crema de zahar ars cu mere-4
Crema de zahar ars cu mere-5
Crema de zahar ars cu mere-6

COMENTARII (59)

Geanina87

Geanina87 1

14.12.2013, 10:14

Bya Ralu

Bya Ralu 1

02.01.2014, 12:06

corinuta

Bya Ralu

Bya Ralu 1

02.01.2014, 12:06

geanina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!