Crema de zahar ars cu mere

de ilinca_rox in Dulciuri, 2 Feb 2014 | 3624 vizualizari

 

Este prima mea crema de zahar ars :D Mi-am propus demult sa fac aceasta reteta si de fiecare data se intampla ceva: nu imi mergea cuptorul, nu aveam toate ingredientele, ba una ba alta ... si tot asa am amanat mereu. Pana acum ... gata ... mi-am adunat toate fortele ca am crezut ca este greu si nu o sa imi iasa si m-am pus la treaba. Cat a stat la cuptor am avut inima cat un puricel... daca nu se face, o sa ramana moale ... ce ma fac :))))) o criza totala am fost. Dar de unde ... este o reteta usoara si foarte gustoasa :X

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 mar potrivit
  • 500 ml lapte
  • o esenta de rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu mere:

Intr-o oala punem la foc 3 linguri de zahar pentru caramelizat. Am folosit o oala mica de 1,2 litri.  Dupa ce s-a topit zaharul, rotim oala pentru a tapeta peretii cu caramelul obtinut.

Marul se spala si se curata de samburi, apoi se taie in felii subtiri. Dupa ce s-a intarit caramelul asezam feliile de mar pe fundul vasului (ca pentru tarta cu fructe)

Intr-un bol incepem sa pregatim compozitia: se sparg oualele si se bat usor (nu spuma) cu cele 3 linguri de zahar, apoi adaugam esenta de rom si laptele.

Compozitia o turnam incet in oala, astfel incat sa nu deranjam feliile de mar care se vor ridica la suprafata.

In cuptorul preincalzit punem o tava si o umplem cu apa apoi oala cu compozitie o lasam in tava. Se lasa la copt aproximativ 50 minute.

La final, cand crema s-a rumenit, prin metoda scobitoarei, incercam daca este gata. Se serveste rece.

Pofta buna!

    

TIPS-URI

1

oualele nu se bat spuma;

2

crema de zahar ars se poate face si fara mere;

3

optional, se poate adauga o lingurita de amidon alimentar pentru a fi crema mai tare;

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Merisor 1

02.02.2014, 20:42

E foarte buna cu mere1
Eu mai adaug si crema de vanilie uneori.

Pushaa 1

03.02.2014, 19:29

ilinca_rox 1

03.02.2014, 21:08

pasul urmator pentru mine Merisor o sa incerc sa o imbunatates de fiecare data

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Kodrit kadir