Crema de zahar ars cu oua de prepelita

de Sim0na in Dulciuri, 8 Dec 2015 | 603 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua prepelita
  • 200 ml lapte dulce
  • 18 g zahar Green Suger (3 plicuri)
  • 1 lingurita faina alba
  • 1 esenta vanilie
  • 4 linguri zahar pentru vase
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu oua de prepelita:

In doua vase mici de lut am pus cate 2 linguri rase de zahar, si le-am dat la cuptor pana s-a topit zaharul, verificand mereu. L-am scos din cuptor si ajutandu-ma de o manusa pentru a nu ma arde, am „uns” bine vasele cu zaharul caramelizat si le-am dat de-oparte.

Laptele impreuna cu zaharul le-am pus la foc mic amestecand mereu pana s-a topit zaharul. Ouale de prepelita le-am batut spuma cu un tel. Am adaugat faina, laptele dulce racit si esenta de vanilie, si am turnat usor amestecul in cele 2 vase.

Vasele le-am pus intr-o tava, in care am turnat apa calda (apa trebuie sa fie cam ¾ din inaltimea vaselor) si am dat la cuptor pentru cca 30 minute sau pana cand compizitia s-a legat. Am lasat sa se raceasca la temperatura camereu, apoi la frigider, iar inainte de servire le-am rasturnat pe cate o farfurie.

Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crema de zahar ars cu oua de prepelita 416081
retete culinare - Crema de zahar ars cu oua de prepelita 416082
retete culinare - Crema de zahar ars cu oua de prepelita 416083
retete culinare - Crema de zahar ars cu oua de prepelita 416084
retete culinare - Crema de zahar ars cu oua de prepelita 416085
retete culinare - Crema de zahar ars cu oua de prepelita 416086
retete culinare - Crema de zahar ars cu oua de prepelita 416087

COMENTARII (19)

Gicuta69 1

09.12.2015, 10:25

O bunatate!

Geanina87 1

09.12.2015, 19:00

Micutza Luana 1

09.12.2015, 19:52

Ador crema ăsta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59